full screen background image
Search
2021. február 28. vasárnap -
  • :
  • :

„Már 2019-ben elkezdődtek az előkészületek az új uniós ciklusra”

„Már 2019-ben elkezdődtek az előkészületek az új uniós ciklusra”

2021.02.18. Ezt Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke mondta Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara online fórumán.

A 2021. február 16-i rendezvényen az Európai Unió aktuális gazdaságpolitikai kérdéseiről tanácskoztak. Pajna Zoltán közölte, hogy a fejlesztési tervekről folyamatos az egyeztetés a települési önkormányzatokkal és a gazdasági élet szereplőivel.

Az eseményen Papp László, Debrecen polgármestere pedig úgy fogalmazott, csak az erős gazdaság válságtűrő. Hozzátette, jelenleg több mint 1000 hektáron zajlanak iparfejlesztési munkálatok a városban, az elmúlt európai uniós fejlesztési ciklusban pedig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program részeként összesen 1228 debreceni projektre 115 milliárd forintnyi forrás érkezett.

A fórumhoz online csatlakozott Győri Enikő európai parlamenti képviselő, aki a határ menti, regionális kapcsolatok erősítését és a jó infrastruktúra kialakítását hangsúlyozta.

A tanácskozáson elhangzott továbbá, hogy a 2021-2027-es fejlesztési ciklusban is – a digitális és a zöld átállás mellett – fontos a versenyképesség javítása és a kis- és középvállalkozások támogatása. Miklóssy Ferenc, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke szerint ezeken a területeken jelentős a lemaradás, de igyekeznek bemutatni a támogatási lehetőségeket annak érdekében, hogy minél több vállalkozás merjen fejleszteni.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Debrecen, EU, fórum, Hajdú-Bihar megye
Close