full screen background image
Search
2021. május 14. péntek -
  • :
  • :

Tevékenység, dokumentumok

Társszervezetek

 

Nemzetközi kapcsolatok

Európai Régiók Gyűlése (AER)
Európai Bortermelő Régiók Gyűlése (AREV)
Régiók Bizottsága (CoR)
Helyi- és Regionális Hatóságok Kongresszus (CLRAE)  Régiók Kamarája

 

Együttműködési megállapodások

A Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatala
Cél: A globális terjeszkedést előtérbe helyezve, valamint a kormány szerteágazó kapcsolati rendszerét kamatoztatva, többsíkú befektetés ösztönzésére

A Megyei Jogú Városok Szövetségével kötött együttműködési megállapodás
Cél: a vidék nagyvárosai gazdasági helyzetének javítására és a 2014-2020 közötti időszakban az Európai Uniós támogatások fogadására való felkészülés elősegítésére.

Baden-Württembergi Járások Tartományi Gyűlése
A magyar megyék és a baden-württembergi járások közötti partnerkapcsolat ezen belül a szakoktatás, a gazdasági és kulturális kapcsolatok támogatása, a kölcsönös tapasztalatcsere, a közigazgatásban dolgozók képzésének segítése.

Budapesti Corvinus Egyetem közigazgatás-tudományi Kar Alkotmányjogi Tanszéke
A helyi önkormányzatokat érintő reform kérdéseiben véleményt nyilvánítsanak, álláspontjaikat a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tegyék.

Magyar Tudományos Akadémia, Regionális Kutatások Központja, és a  Jegyzők Országos Szövetsége
Az önkormányzati közszolgáltatások szabályozásának, finanszírozásásnak  és ellátásának modernizálása c. pályázat – ÁROP Operatív Program keretében

Nemzetgazdasági Minisztériummal kötött Stratégiai együttműködési megállapodás
Cél: a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszak operatív programjainak tartalmára, szem előtt tartva a rendelkezésre álló fejlesztési források felhasználásának eredményességét, és hangsúlyozva a megyei önkormányzatok szerepének jelentőségét és a  helyi fejlesztési igényekhez illeszkedő területi operatív programok végrehajtásába való együttműködésre.

Országos Önkormányzati Szövetségek megállapodása
Cél: Az országos önkormányzati érdekszövetségek által kialakított közös tevékenység teremti meg az alapját a kormányzattal és a törvényhozással kapcsolatos egyeztetéseknek, tárgyalásoknak.

 

Jogszabályok, tervezetek

ÚSZT program