full screen background image

Szeptemberre készül el a bölcsőde Ikladon

Szeptemberre készül el a bölcsőde Ikladon

2021.03.18. Iklad Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati felhívásra, melynek keretében 212.38 millió forint támogatási összegben részesült.

A projekt célja egy csoportos minibölcsőde kialakítása, növelve a településünkön – közvetve pedig Pest megyében is – a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek számát. A településen jelenleg egyáltalán nincs bölcsődei ellátás azonban nagy szükség van rá.

Az új építésű bölcsőde egy 1960-as években épült épület részbeni átalakításával, egyes részének elbontásával és új épületrész (2 csoportszobával) építésével valósulhat meg a leggazdaságosabban a település központi részén. Ezáltal javul Iklad oktatási-nevelési feltételei, infrastrukturális ellátottsága, valamint az ott élő családok életkörülményei. Az új épület által nagymértékben javul Iklad szolgáltatásainak színvonala, továbbá a gyermekek a kor követelményeinek megfelelő oktatási-nevelési feltételekhez jutnak hozzá.

Az önkormányzat vállalja, hogy biztosítja a bölcsőde humánerőforrását 4 kisgyermeknevelő és 2 dajka alkalmazásával.

A projekt kezdésének dátuma: 2021.02.23.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2022.09.30.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu
Vélemény, hozzászólás?

More in bölcsőde, Iklad
Close