full screen background image

Bölcsőde épül Farmoson

Bölcsőde épül Farmoson

2021.03.18. Farmos Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati felhívásra, melynek keretében 218.28 millió forint támogatási összegben részesült.

A megvalósítás helye: Farmos, Rákóczi Ferenc utca 27/A. 1166/15

A projekt célja egy két csoportos bölcsőde kialakítása, növelve a településünkön – közvetve pedig Pest megyében is – a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek számát. Farmos településen jelenleg nem működik önkormányzati és egyéb fenntartású bölcsődei intézmény, amely alapján elmondható, hogy jelenleg 100%-os a kapacitáshiány a rendelkezésre álló bölcsődei férőhelyek tekintetében a településen.

Figyelembe véve a település lakónépességét, ezen belül a bölcsődés korú gyermekek számát a 2 gyermekszobás, 24 férőhelyes új bölcsődei intézmény várhatóan 100%-os kapacitással fog működni. A cél, hogy helyben lehetőséget biztosítsanak a kisgyermekek elhelyezésére, azáltal minimálisra csökkentsék a távolságot a lakóhely és az igénybe vett ellátást nyújtó intézmény között. Támogatják a kisgyermekes nők visszatérését a munkaerőpiacra, valamint új munkahelyek teremtésével javítják a foglalkoztatás arányt.

Fontos cél, hogy a gyerekek igényeinek szélesebb körű kielégítése, mely hosszútávú fenntarthatóságával magas színvonalon képes szolgálni lakosaink igényeit. A projekt eredményképp 383,82 hasznos alapterületű bölcsődei intézményben összesen 24 új bölcsődei férőhely jön létre a településen, amely eredményeképp a kötelező önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó fejlesztés valósul meg, amely által a települési közszolgáltatások száma növekszik, elérhetősége és minősége javul, továbbá új szolgáltatás érhető majd el a településen. Az új bölcsődei szolgáltatás révén a nők számára a munka és a család összehangolása biztosítottá válik, növekszik a gyermekvállalási kedv. A projekt hatására bővül a foglalkoztatás, a nők munkába állása és szülés utáni munkafelvétele könnyebbé válik.

A projekt keretében Farmos Község Önkormányzata vállalja, hogy intézményi szinten a projekt keretében 8 db új munkahelyet hoz létre teljes munkaidőben. (4 fő kisgyermeknevelő, 2 fő dajka, 1 fő konyhai dolgozó, 1 fő takarító, karbantartó). Az új munkahelyek létrehozásának köszönhetően a projekt hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez is. Az intézmény szakmai/humán fenntarthatósága az új munkaerő felvételének és az eszközbeszerzéseknek köszönhetően biztosított lesz.

A projekt kezdésének dátuma: 2021.02.09.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.12.31.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu
Vélemény, hozzászólás?

More in bölcsőde, Farmos
Close