full screen background image
Search
2021. április 19. hétfő -
  • :
  • :

Olyan appot fejlesztettek, mellyel a korlátozások idején is bejárhatjuk Hargita megyét

Olyan appot fejlesztettek, mellyel a korlátozások idején is bejárhatjuk Hargita megyét

2021.01.26. Borsod-Abaúj-Zemplén megye gyümölcsöző kapcsolatot ápol Hargita megyével. Testvérmegyénk a turisztika fejlesztésére, a kulturális, gasztronómiai és helyi értékek népszerűsítésére 2018-ban útjára indította a VisitHarghita applikációt, amely rendkívül sikeresnek bizonyult, és a koronavírus-járvány idején is lehetőséget adott Hargita értékeinek bemutatására. A téli időszakban rendszerint ellepik a turisták a sícentrumokat, idén azonban ez is megváltozott…

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott intézkedések negatív hatásai a turizmusban köszönnek vissza leginkább. Ennek hatásai mind Borsod-Abaúj-Zemplénben, mind Hargita megyében érezhetőek. Testvérmegyénk azon dolgozik, hogy vonzó turisztikai programcsomagokat alakítson ki, hozzájárulva a helyi turizmus fellendítéséhez.

Ennek érdekében a Hargita megyei sízési lehetőségek kibővítését valósították meg: a 2015-ben létrehozott Hargitai Sírégiót két újabb pályával bővítették ki. A pályák 100 kilométeres körzetben találhatóak, mindegyikük megközelíthető a 12, 13A vagy 13B jelzésű országutak valamelyikéről.

A pályákról részletesen ITT olvashat.

Töltse le az APP-ot, vagy szemezgessen a weboldalon, és fedezze fel testvérmegyénk kincseit!

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hargita megye
Close