full screen background image

Kobolya Sajtműhely – „Gömböc” füstölt sajt

Kobolya Sajtműhely – „Gömböc” füstölt sajt

2021.01.26. Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a kézműves sajtok, melyek megyénk számos gazdaságában is megtalálhatók, ahol természetes környezetben, hagyományos módon készülnek a zamatos finomságok.

A Kobolya Sajtműhely köztük is az élen jár, hiszen a Bács-Kiskun megyei Dunafalván található ökogazdaságban előállított termékek a kiélezett piaci versenyhelyzetben is megállják a helyüket.

Fő zászlóshajójuk a 2-3 hónapig érlelt „falvi félkemény” és a „falvi lyukas”, melyek kiválóan illenek fehér és könnyű vörösborokhoz egyaránt.

A piacok kedvenc gyúrt típusú sajtja a „gömböc”, melynek kérge füstös, belül omlós, lágy ízű sajtot takar.

Egy esti falatozáshoz pedig kiválóan társul a karakteres ízű, nagy lyukú „Dunafalváner” nevű sajtjuk, amely ugyancsak a fogyasztók egyik kedvence.

A fentieken túl Pencz Pál sajtműhelyében joghurt is készül. Sűrű, krémes állagával számos étel kiváló alapanyagaként is szolgál.

Jelenleg Baján és a térség számos helyi piacán kínálják termékeiket, valamint számos népszerű étteremnek és borászatnak is szállítanak. A vevőkkel közvetlen, szinte baráti kapcsolatot ápolnak, az ízek-zamatok mellé színes történetek is társulnak. A Kobolya Sajtműhely vezetőjéhez hasonlóan minden sajtjuk karakteres egyéniség, ez a változatosság teszi különlegessé termékeiket.

Forrás, további információ:
www.kobolya.hu
www.facebook.com/Kobolya
Vélemény, hozzászólás?

More in Bács-Kiskun megye, Dunafalva
Close