full screen background image

Különleges volt az augusztus 20-a két település számára

Különleges volt az augusztus 20-a két település számára

2020.08.22. Nagyhegyes és Ebes a 70. születésnapját ünnepli; Bocskai-szablyát is kaptak ajándékba.

Mindkét településen a polgármester – Nagyhegyesen Bajusz Istvánné, Ebesen pedig Szabóné Karsai Mária – mondott ünnepi beszédet, melyben István királyt méltatták és összefoglalták településük elmúlt 70 évét.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke mindkét helyszínen elismerően szólt a települések eddig elért eredményeiről, erre emlékezvén emléklapot is átadott a polgármestereknek, majd átnyújtotta településvezetőknek a szervezet által készíttetett ereklyét is, megyénk településeinek összetartozása, együttműködése jelképeként. Nagyhegyesen, majd Ebesen is azt hangsúlyozta: ez az ünnep az egyik legjobb alkalom arra, hogy megemlékezzük azokról a személyekről, akiknek nagyon fontos volt a nemzet. Ilyen volt Bocskai István fejedelem is, kinek tettei meghatározták a magyarság jövőjét. Hozzátette, több, mint ezer éven keresztül sikerült, ezért fontos, hogy továbbra is őrizzük meg identitásunkat.

Bodó Sándor országgyűlési képviselő is jelen volt az ünnepségeken, aki köszöntőjében a közösség erejét helyezte előtérbe. Mint mondta, az ilyen jeles alkalmakon számot vetünk a mögöttünk álló évek történéseiről, eredményeiről, melyek a helyiek akarata nélkül nem jöhettek volna létre. Hangsúlyozta, hogy kihívások mindig voltak és lesznek is, de közös erővel, akarattal, munkával mindenre meg lehet találni a megoldást. Ezeréves történelmünk is erre tanít bennünket.

A további képekért kattintson!

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Bodó Sándor, Ebes, Hajdú-Bihar megye, Nagyhegyes, Pajna Zoltán
Close