full screen background image

Kitüntetésekről is döntött a megyei közgyűlés Somogyban

Kitüntetésekről is döntött a megyei közgyűlés Somogyban

2022.09.26. A hagyományoknak megfelelően szeptemberi ülésén döntött pénteken a következő év megyenapi kitüntetéseiről a Somogy Megyei Közgyűlés.

A képviselők meghallgatták a megyei katasztrófavédelem és rendőrség előző évi tevékenységéről szóló beszámolókat is.Az ülés elején Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke tájékoztatta a testületet, hogy Balla Péter (Momentum Mozgalom) szeptember 30-i hatállyal lemondott megyei közgyűlési tagságáról.

Ezt követően a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2021. évi tevékenységéről szóló beszámolóval kezdődött a Somogy Megyei Közgyűlés érdemi ülése. Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató kiemelte, hogy a tűzesetek számát tekintve érdemi változás nem történt az előző évhez képest, ám a műszaki mentések száma nőtt. Utóbbi köszönhető a heves viharoknak is. Az önkéntes szervezetekkel jól együttműködik az igazgatóság, rendszeresek a felkészítések, gyakorlatok. Összességében jól ellátta feladatát a katasztrófavédelem 2021-ben is.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. évi munkájáról, a közbiztonság helyzetéről, a megye bűnügyi helyzetképéről szóló beszámolóban elhangzott, hogy soha nem látott csökkenés következett be a bűncselekmények számában és soha nem látott mértékben emelkedett a nyomozási eredményesség az előző évben. Molnár Gábor dandártábornok, megyei főkapitány azonban kiemelte, hogy a közúti balesetek száma még mindig magas.

Legfőbb okok között a gyorshajtást, az elsőbbségi jog és a kanyarodási szabályok megsértését említette. Ezt követően elfogadták többek között a Somogy Megyei Önkormányzat és Hivatala 2022. évi költségvetési rendeletének módosítását és tájékoztatták a képviselőket a 2022. évi költségvetés I. félévi teljesítéséről. Zárt ülésen szavaztak a megyei kitüntetésekről, melyeket a következő Megyenapon, 2023. január 6-án Zamárdiban hirdetnek ki és adnak át.

Forrás: Somogy Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in közgyűlés
Close