full screen background image

Projektet zárt a Vas Megyei Család- és KarrierPONT

Projektet zárt a Vas Megyei Család- és KarrierPONT

2021.04.02. A Vas Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciumvezetésével megvalósuló projekt 2018. júniustól 2021. márciusig valósította meg a Nők a családban és a munkahelyen című pályázati felhívás keretében az EFOP-1.2.9-17-2017-00080 azonosítószámú projektet.

A konzorcium célja a nők foglalkoztatásának javítása, kiemelten az atipikus foglalkoztatási formákra, valamint a célterületen feltárt hiányszakmákra fókuszálva.

A kitűzött célok teljesítése érdekében körmendi székhellyel létrehozásra került a Vas Megyei Család- és KarrierPONT, melynek keretén belül a munka-család-magánélet összehangolását segítő szolgáltatásokat vehettek igénybe a kisgyeremekes szülők. A Vas Megyei Család- és KarrierPONT szolgáltatási palettája a jelentkező célcsoporti igényekhez rugalmasan alkalmazkodva folyamatosan alakításra és bővítésre kerül a projekt megvalósítása során:

  • Célcsoport fejlesztése, képzése, tanácsadások – 500 fő részvételével
  • Munka-magánélet összehangolását segítő események, rendezvények szervezése – 2021 fő részvételével
  • Munkaerő-piaci mentorálás hátrányos helyzetű célcsoportok számára – 315 fő bevonása
  • Gyermekfelügyelet, háztartási munka a helyszínen, ill. esetenként kitelepülve rendezvényeinken egyéb megjelenéseken – 2118 fő részére
  • Munkáltatói kapcsolattartás – 29 helyi munkaadók elérése, bevonása a projekt céljainak elérése érdekében
  • Iskoláskorúak részére korrepetálás, felzárkóztatás biztosítása szakképzett pedagógus által
  • Külső szakember tanácsadói tevékenységének igénybevétele a járvány által okozott pszichés megterhelés feldolgozásával kapcsolatosan

A Vas megyei munkáltatók tekintetében a projekt egyértelmű eredménye az aktív párbeszéd, ill. a Vas Megye Családbarát Munkahelye pályázat és díj alapításával kapcsolatos pozitív visszajelzések. A Vas Megyei Közgyűlés által – a projekt kezdeményezésére – alapított díj a projekt zárását követően is fennmarad.

A projektről bővebb információt a www.vasmegye.hu oldalon ill. a https://www.facebook.com/csaladeskarrierpont facebook oldalon olvashatnak.

Forrás: Vas Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in család, EFOP, iskolások
Close