full screen background image
Search
2021. április 19. hétfő -
  • :
  • :

Együttműködési megállapodást kötött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a megyei kormányhivatal

Együttműködési megállapodást kötött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a megyei kormányhivatal

2020.12.09. Borsod-Abaúj-Zemplén megye társadalmi-gazdasági, valamint kulturális fejlődésének előmozdítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá december 8-án Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott.

„Tíz év adósságát törlesztjük a mai napon, mikor együttműködési megállapodás formájában testet ölt a két szervezet közötti partnerség” – hangsúlyozta ki Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. Mint mondta, a néhány perc múlva aláírt szerződés egyértelműen tükrözi, a két szervezet azonos cél felé halad. „A megyei önkormányzat és a kormányhivatal számára is a megye lakosságának hiteles érdekképviselete a legfontosabb. Ez a partnerségi kapcsolat jóval túlmutat a két szervezet közötti kooperáción. Sokkal inkább jelenti a megye egységét, a jövő felé vezető utat, és a közös építkezés első lépcsőfokát.”

Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott kiemelte a megállapodásuk kulcsfontosságú pontjait. „A felek vállalták, hogy közös szakmai egyeztetéseket, fórumokat rendeznek a települési önkormányzatok feladatellátásának segítése céljából, illetve kifejezték azon szándékukat, hogy egyes nemzeti ünnepeket közösen szervezzenek meg. Ezen túlmenően keresik annak lehetőségét, hogy közösen nyújtsanak be hazai és nemzetközi pályázatokat, valamint a Megyeháza parkolójában termelő piacot, vásárokat tartsanak. Továbbá mindent megtesznek a közösen használt Megyeháza épületegyüttes állagának megóvása és korszerűsítése érdekében” – sorolta. A kormánymegbízott arról is szólt, hogy a közeljövőben több megyei szervezettel is fognak együttműködési megállapodást kötni, ám kiemelte, elsőként mindenképpen a megyei önkormányzattal szerette volna aláírni ezt a partnerségi egyezményt.

A december 8-án aláírt együttműködési megállapodással elkezdődött a megyei önkormányzat és a kormányhivatal közötti kooperatív munka.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat. Fotó: Kiss Viktor
Vélemény, hozzászólás?

More in Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Dr. Alakszai Zoltán, dr. Gál Boglárka, együttműködés, kormányhivatal
Close