full screen background image

Veszprém megye jövője a tét

Veszprém megye jövője a tét

2016. január 04. Zárt tanácskozással kezdte idei utolsó ülését a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Erre azért volt szükség, hogy eldöntsék, ki kapja 2015-ben a „Felelősség a Közösségért és Környezetért Díjat” A testület úgy határozott, az elismerés az Anna Grand Hotel Kft-t illesse. A közgyűlés további, nyílt szakaszában döntöttek a költségvetés módosításáról, és többek között megtárgyalták az értéktár bizottság 2015. május 5. és december 4. között végzett munkájáról szóló beszámolót.

A bizottság mögött eredményes hónapok állnak, hiszen folyamatosan érkeztek a javaslatok a megyei értéktár bővítésére. Pillanatnyilag, azaz 2015 végén elmondható, hogy 14 új javaslat érkezett, amelyek közül hatot vettek fel a megyei értéktárba. Ezzel a megyei „kincsestár” 37 nemzeti értéket tartalmaz, amelyek közül tizenötöt javasolnak a Magyar Értéktárba való felvételre.
A decemberi közgyűléssel újabb fordulójához érkezett a megyei területfejlesztési koncepció.

A képviselők beszámolót hallgattak meg a TÁMOP -7.2.1 – 11/K – 2015-0006 azonosító számú, a „Megyei területfejlesztési koncepció módosításának tervezési változata, és ahhoz szükséges módszertani kidolgozás” című projekt előrehaladásáról. A projekt célja a 2014-2020-as időszakra a megyei fejlesztések előkészítése és összehangolása. Mivel az önkormányzat a lehető legszélesebb körben szeretné ismertetni a munkát, és összegyűjteni a javaslatokat a végleges változathoz, a megyei honlapot hívja segítségül.

Ezért a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a „Veszprém Megye Területfejlesztési koncepciója módosításának tervezői változata” című dokumentumot, a törvényben előírt véleményezési eljárás megkezdése előtt 30 napra a megyei önkormányzat honlapjára kihelyezi. Észrevételeket 2016. január 25-ig a teruletfejlesztes(kukac)vpmegye.hu e-mail címen lehet tenni. A dokumentum megtekinthető a megyei önkormányzat honlapján (www.veszpremmegye.hu).

Forrás: veszpremmegye.hu

Őrsi Ágnes
Vélemény, hozzászólás?

More in elismerések, fejlesztés, közgyűlés, önkormányzat
Close