full screen background image
Search
2021. augusztus 1. vasárnap -
  • :
  • :

Utakat és szolgálati lakást is átadtak Konyáron

Utakat és szolgálati lakást is átadtak Konyáron

2020.06.25. A Hencidai, valamint a Gáborjáni út külterületi szakasza újult meg és ahol szükséges volt, a csapadékvíz elvezetését is megoldották.

A június 25-i ünnepségen Vig Szilárd polgármester elmondta: leginkább a helyi gazdák szántóföldjeinek könnyebb megközelíthetőségét szolgálja az útstabilizáló beruházás. Az Ady Endre utcán a 2016 óta önkormányzati tulajdonban lévő, mostanra kialakított szolgálati lakással kapcsolatban pedig közölte, hogy szeptembertől várhatóan pedagógus lakója lesz.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is jelen volt, aki úgy fogalmazott: a gazdák olyan korszerű, nagyméretű mezőgazdasági gépekkel közlekednek, melyekhez már nem elég a régi földút. A szolgálati lakás pedig valóban szükséges, hiszen fontos, hogy a fiatalokat helyben tartsuk, a munkaerőt idehozzuk.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke pedig az átadón azt mondta: a jövőre nézve is meghatározó, hogy a települések lakói jelezzék igényeiket a polgármesterek felé, hiszen az a feladatunk, hogy a következő tíz év fejlesztési programját felvázoljuk.

Az utakat a Vidékfejlesztési Program keretében 97 millió forintból korszerűsítették, ehhez még 7 millió forint önerőt is hozzátett az önkormányzat, a szolgálati lakást pedig a Magyar Falu Programnak köszönhetően alakították ki 12 és fél millió forintos támogatásból.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Dr. Vitányi István, Hajdú-Bihar megye, Konyár, Pajna Zoltán
Close