full screen background image

URBACT pályázati felhívás önkormányzatok részére

URBACT pályázati felhívás önkormányzatok részére

2023.01.17. Január 9-én megnyílt az URBACT Program első felhívása a 2021-27-es uniós költségvetési ciklusban.

Ez a program európai városi hálózatok pályázatait várja, amelyek különféle városi problémákra keresik majd a megoldásokat. Az első felhívásban olyan hálózatok jelentkezését várják, amelyek célja közös akciótervek kidolgozása különféle városi témákban.

A korábbi ciklushoz hasonlóan most is nagy hangsúlyt fektetnek a ZÖLD és FENNTARTHATÓ projektekre. Ennek megfelelően különösen hasznos lehet az URBACT azoknak a magyar önkormányzatoknak, amelyek szeretnék külföldi jógyakorlatok felhasználásával készíteni elő természetalapú megoldásokról szóló projektjeiket.

Ennek jó példája lehet a BeePathNet nevű, városi beporzókkal foglalkozó projekt (ide kattintva olvashat róla), amelynek a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat is tagja volt.

A felhívás határideje: 2023. március 31.

További infromáció magyar nyelven az alábbi linken található:
http://www.urbact.hu/hirek?fbclid=IwAR0t1Zw–QgzkoAisNahHc-855ofGuu0q8do_gIFR9Prpndc8WPdjdHQUF4

Figyelmükbe ajánljuk az Építési és Beruházási Minisztérium és az URBACT Nemzeti Tájékoztatási Pontja által közösen megtartott online információs és disszeminációs napon elhangzottakról szóló cikket: link

A 2002 óta működő URBACT Program – amely az első európai területi együttműködési program – a fenntartható városfejlesztés érdekében megvalósuló tapasztalatcserét és tanulást támogatja. A program felhívására létrejövő európai városhálózatok tagjai egy-egy közösen választott problématerületre fókuszálva dolgozzák ki akciótervüket a helyi társadalmi szereplők bevonásával. Ehhez külső szakértői segítséget kapnak, a közös eseményeken keresztül pedig egymástól is tanulnak. A program fontos prioritása és tevékenysége az így létrejövő tudás és tapasztalat megosztása.

Ezen a linken tájékozódhat arról, hogyan vehet részt az URBACT-ban. Nemzeti URBACT Pontok elérhetőségei: link

Forrás: Heves Vármegyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Magyarország
Close