full screen background image

Ünnepélyes nyilatkozat

Ünnepélyes nyilatkozat

2023.01.19. Együttes ülést tartottak a Megyeházán Somogy, Veszprém és Zala Vármegyei Önkormányzatok valamint Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzat közgyűlései. A 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programév alkalmából ünnepélyes nyilatkozatot is elfogadtak a testületek. A dokumentumban a többi között rögzítették a felek, hogy együttműködnek a régió sikere érdekében.

A megyegyűlési elnökök, a veszprémi polgármester, a területfejlesztési miniszter valamint a négy közgyűlés valamennyi képviselője is aláírta azt az ünnepélyes nyilatkozatot, melyet egyhangúlag fogadtak el a testületek az együttes ülés alkalmával.

Önmagában a tény, hogy a négy közgyűlés ünnepélyes ülésen tesz hitet az EKF kezdeményezés eszménye mellett üzenet Magyarországnak és Európának – hangsúlyozta Navracsics Tibor.

A területfejlesztési miniszter szerint az Európa Kulturális Fővárosa Program egy jelentős kísérlet a közigazgatási határok átjárhatóvá tételére, de arra is, hogy ne csak ilyenkor találjuk meg egymást, hanem együtt építsünk közös jövőt.

Pál Attila a Zalai, Biró Norbert a Somogyi valamint Polgárdy Imre a Veszprém Vármegyei Önkormányzat közgyűlési elnökei hozzászólásaikban is méltatták a négyoldalú együttműködést.

Az ülésen elhangzott az is, az EKF program keretében Veszprém vármegyét illetően összesen 273, a régiót érintő kulturális és infrastrukturális projekt elem valósulhat meg több mint 8,5 milliárd forint elnyert régiós támogatással. Ezen felül minden járásszékhely egységesen 50 millió forint támogatásban részesült.

Forrás: Veszprém Vármegyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in együttműködés, EKF, Európa Kulturális Fővárosa, Navracsics Tibor
Close