full screen background image
Search
2021. február 25. csütörtök -
  • :
  • :

Újabb eszközökkel támogatják a Fejér megyei mentősök munkáját

Újabb eszközökkel támogatják a Fejér megyei mentősök munkáját

2020.11.25. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kedden öt darab ózongenerátort adott át a Fejér megyei mentősök részére ezzel is segítve a mentőautók, illetve a szűrőhelységek fertőtlenítését. A Fejér Megyei Önkormányzat már a koronavírus-járvány első hullámában is segítette a mentősöket orvosi eszköztámogatással.

Újabb támogatással segítette a Fejér Megyei Önkormányzat a megyei mentősök munkáját, ezúttal 5 darab ózongenerátort vitt dr. Molnár Krisztián elnök a székesfehérvári mentőállomásra.

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke az adományozás alkalmával köszönetét fejezte ki a mentősöknek azért a munkáért, amit a jelenlegi járványhelyzetben végeznek egészségüket kockáztatva, hogy védjék a megye lakosságát. Elmondta, hogy a megyei mentős szervezet felszereltségét tekintve jó helyzetben van, ugyanakkor mindig szükség van arra, hogy segítsék a munkájukat. Felidézte, hogy júniusban mintegy 750.000 forint értékű orvosi eszköztámogatást adott át a megyei önkormányzat a Fejér megyei mentősök részére: a támogatási összegéből 30 darab úgynevezett Raptor típusú ollót vásároltak, amelyekkel a megyében szolgálatot teljesítő összes mentőautót felszerelték.

Most pedig 5 darab ózongenerátort adtak át a mentősöknek, ezzel is segítve a mentőautók, illetve azon helységek fertőtlenítését ahol ez indokolt. Reszegi Imre vezető megyei mentőtiszt köszönetet mondott a Fejér Megyei Önkormányzatnak az idei évi felajánlásokért, kimelve, hogy ezek segítségével még nagyobb hatékonysággal tudnak a betegek és a lakosság megelégedésére tevékenykedni.

Forrás: szekesfehervar.hu
Vélemény, hozzászólás?

More in egészségügy, Fejér megye
Close