full screen background image
Search
2021. február 26. péntek -
  • :
  • :

Újabb esélyt kaptak a sikertelen pályázók Hajdú-Biharban

Újabb esélyt kaptak a sikertelen pályázók Hajdú-Biharban

2021.01.05. A megyei önkormányzat idén is meghirdette ösztöndíjprogramját.

Az európai uniós forrásból megvalósult program célja a fiatalok helyben maradásra ösztönzése, hogy a megszerzett tudást Hajdú-Bihar megyében hasznosítsák. Az a pályázó középiskolás vagy egyetemista, aki megfelelt a kiírásban közölt feltételeknek, 50.000 Ft összegű egyszeri juttatásban részesült. Ezúttal olyan tanulók jelentkezését várta a megyei önkormányzat, akik a tavalyi kiírásban nem vagy sikertelenül pályáztak. 

Az elbíráláskor előnyben részesültek azok, akik olyan szakképzettség megszerzése érdekében tanulnak, mely az egyes településeken hiányszakmának minősül. Továbbá előnyt élveztek azok a pályázók is, akik valamilyen közösségi szerepvállalás keretében önkéntes tevékenységükkel hozzájárulnak a helyi társadalom, a helyi közösségek építéséhez. 

Decemberben 103-an kapták meg az ösztöndíjat, így a megyei önkormányzat összesen 5.150.000 Ft összegű támogatást osztott ki a megyében élő fiatalok között.

A pályázat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében kiírt „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című programon belül valósult meg, három konzorciumban (Komádi, Nyíradonyi, Hajdúhadházi). 

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Hajdú-Bihar megye, iskolások
Close