full screen background image

Új óvoda született Nyárlőrincen

Új óvoda született Nyárlőrincen

2019.08.27. „Hej óvoda, óvoda, az volt ám csak a csoda! Mint valami kacsalábon forgó, ékes palota.” Így szól a közismert gyermekdal, mely a Bács-Kiskun megyei Nyárlőrinc esetében akár a valóságról is szólhatna. Legalábbis mától: megújult és kibővült ugyanis a település óvodája és bölcsődéje, melynek ma tartották boldog gyermek zsivajjal fűszerezett, ünnepélyes átadóját.

A rendezvényen részt vett Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő és Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke is. A település vezetése felismerte, hogy a fiataloknál az egyik leggyakoribb szempont a lakhely megválasztásánál az, hogy az adott városban, faluban milyen az alapszolgáltatások színvonala. A nyárlőrinci óvoda megépítése óta eltelt több mint 40 év erősen nyomott hagyott az épületen, korszerűsítése igencsak váratott magára.

Az intézmény földszintjén a 4 óvodai csoport szoba mellett átépültek a vizes blokkok, megújult formájában pompázik a tálaló konyha, az orvosi szoba, a logopédiai foglalkoztató. Az irodák és egyéb kiszolgáló helyiségek a tetőtérben találhatóak meg. A két épületszárny közötti szabad területen kapott helyet a közösségi térként is használható, tágas tornaterem. A náthás orrocskák az idei téltől már sószobában kereshetnek gyógyulást. Az épület udvari szárnyában 1 csoportos bölcsődét alakítottak ki, az udvar pedig fedett terasszal várja a kicsiket akár csapadékosabb időben is. Nyárlőrinc új büszkeségét, a megújult, nyugat-európai színvonalú intézményt ősztől 4 csoportban 80 óvodás és 1 bölcsődei csoportban 12 kisgyermek veheti birtokba.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Bács-Kiskun megye, bölcsőde, Lezsák Sándor, Nyárlőrinc, óvoda
Close