full screen background image

Új bölcsődei intézmény létesítése Solton

Új bölcsődei intézmény létesítése Solton

2023.01.16. Solt Város Önkormányzat pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-19-BK1 azonosítószámú „Bölcsődei  férőhelyek kialakítása, bővítése” című felhívásra (Projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-19-BK1-2019- 00004). A projekt keretében a 152 343 880 Ft-os vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból a településen egy új bölcsődei intézmény létesítése valósult meg.

A projekt fő célja egy új 12 férőhelyes bölcsődei intézmény kialakítása volt. A kivitelezés a városA projekt fő célja egy új 12 férőhelyes bölcsődei intézmény kialakítása volt. A kivitelezés a várostulajdonában lévő, IV. Béla utcában található telken, a meglévő óvoda és iskola szomszédságábantörtént. A városnak ezen településrészén bölcsődei szolgáltatás nem volt elérhető, a régi minibölcsőde férőhelyeit már nem lehetett bővíteni, ezért ennek hiánypótlására irányult a projektmegvalósítása.A beruházás során elkészült épület a hátsókert felé szűkülő alaprajzi formát tartja meg főkoncepciónak. Az utcafronti megjelenése az utcában erőteljesen uralkodó, 80- as évek jellemzőépületforma világához illeszkedő oromfalas nyeregtetős épület. Az udvar felé az épület nyitott, nagyüvegfelületekkel, ajtóval nyit a kert felé. Ezeknek az üvegfelületeknek az árnyékolását a tető kinyúlásabiztosítja. Az épület előkertje burkolatot kapott, ami alkalmas parkolásra.

A személybejáraton fedettám nyitott térbe érkezünk, ahonnan a főbejárat, a személyzeti bejárat és a konyha áruszállítása isnyílik. Az üvegfalú előtér megfelelően tágas a babakocsik tárolására is. Onnan egy közlekedőbelépünk, ahonnan balra indulva a csoportszobákat találjuk, erről a folyosóról nyílik az akadálymentesenkialakított wc, a nevelői szoba, és egy tároló. A folyosó az előbb említett csoportszobába vezet úgy,hogy először a gyermek öltöztetőbe lépünk. Innen nyílik a csoportszoba, illetve balra fordulva ajátszóudvarra juthatunk ki. A gyermek vizesblokk szintén itt található.

A bejárattól jobbra a bölcsődekonyhája, az ahhoz tartozó öltöző-vizesblokkok, illetve a vezetői iroda foglal helyet.A fejlesztés eredményeként a település népesség és munkaerő megtartó képessége nő. A beruházáshozzájárul a gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal afoglalkoztatás növeléséhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.További információ kérhető:Németh István, polgármesterpolgarmester@solt.huwww.solt.hu
Vélemény, hozzászólás?

More in Bács-Kiskun megye, bölcsőde, pályázat
Close