full screen background image

Turisztikai célú fejlesztés valósult meg Sükösdön és Dusnokon

Turisztikai célú fejlesztés valósult meg Sükösdön és Dusnokon

2022.09.29. Sükösd Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.2.1-16 azonosítószámú „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című felhívásra. A projekt keretében 172 000 000 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból fejlesztették Sükösd és Dusnok turisztikai attrakcióit.

A fejlesztéssel érintett települések Sükösd és Dusnok, a Duna menti térség sajátos környezeti jellemzőinek, valamint kulturális és nemzeti hagyományainak köszönhetően, megfelelő adottságokkal rendelkeznek, hogy Kalocsa és Baja vonzáskörzetéhez illeszkedve magas színvonalú turisztikai célponttá váljanak. A turizmus többféle ága, köztük a kulturális-, vallási-, zarándok-, rendezvény-, bor-, falusi, öko-, vadász, horgász-, vízi-, kerékpáros- és lovasturizmus is jelen van a térségben.

A beruházás Bács-Kiskun megye egészének szempontjából kiemelkedő fontossággal bírt, tekintettel arra, hogy átfogó célja volt az, hogy a térségben rejlő ökoturisztikai potenciált kiaknázzák és fellendítsék az aktív turizmust.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projektnek köszönhetően egy új Vízi turisztikai fogadóhelyet alakítottak ki a Vajas-csatorna partján Dusnokon, valamint egy Ökopark Látogatóközpontot tájházzal és tanösvénnyel Sükösdön. A projekt hosszú távú célja a turisztikai vonzerő növelése, bemutathatóvá tétele, az adott térség sajátos természeti értékeinek feltárása, az aktív turizmus népszerűsítése, a meglévő turisztikai attrakciók kiegészítése, a turisztikai szezon meghosszabbítása, a látogatószám növelése, az egy turistára eső költés növelése, takarékos szemlélet és a fenntartható fejlődés érvényesülésével.

A fejlesztés eredményeként az érintett térség idegenforgalmának fellendülése, a turisztika versenyképes fejlesztésével a látogatói létszám jelentőse emelkedése várható.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Bács-Kiskun megye, Dusnok, Sükösd, TOP
Close