full screen background image
Search
2021. február 25. csütörtök -
  • :
  • :

Több, mint kétszáz kiló gyümölcsöt adományozott a rászorulóknak a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke

Több, mint kétszáz kiló gyümölcsöt adományozott a rászorulóknak a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke

2020.12.17. A Fejér Megyei Önkormányzat idén is jótékony célú adománnyal segítette szebbé tenni a családjuk nélkül nevelkedő gyermekek és a fogyatékkal élők karácsonyát. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke december 17-én a járványhelyzet miatt személyesen adta át a több, mint 200 kg gyümölcsből álló adományt a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat valamint a Szent Kristóf Ház vezetőinek.

Egy régi és szép hagyománya a Fejér Megyei Önkormányzatnak, hogy évek óta jótékony célú adománnyal teszi szebbé a megyénkben élő rászoruló emberek karácsonyát. A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke idén a járványhelyzet miatt személyesen kereste fel a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat majd a Szent Kristóf Ház intézményeit, hogy átadja a Fejér Megyei Önkormányzat ajándékait: a több, mint 200 kg almából, banánból és narancsból álló gyümölcsadományt.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke első útja a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz vezetett Székesfehérváron, a Tüzér utcába. Ide Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány elnöke kísérte el, hogy átadják Kollárné Nagy Szilviának a karácsonyi gyümölcs ajándékokat.

-A Fejér Megyei Gyermekvédelmi intézménnyel, 2012 óta is hogy már nem mi vagyunk a fenntartója, kölcsönösen segítjük egymást, és próbáljuk szebbé tenni egymás hétköznapjait. Nagyon sok szeretetet kapunk a gyerekektől, a pedagógusoktól a rendezvényeinken. Természetesen mi is segítjük őket, hol karácsonyfával, hol egy kis gyümölccsel, édességgel, egyéb közös sportprogramokkal, jótékonysági eseményekkel. Szerintem minden nap, de karácsony előtt különösen fontos, hogy felhívjuk a figyelmet azokra a gyermekekre, akik nem a családjuk körében töltik az ünnepet. De ami a legfontosabb, a gyermekeknek szeretnénk örömet szerezni. – hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián.

– Nagyon fontos a társadalmi összefogás ezekben az időkben. Közel háromszáz gyermek él családjától távol gyermekotthonban, ők tényleg mindent nélkülöznek ezekben a hetekben. Ezért nagyon fontos azoknak a személyeknek a jelenléte, akik adományaikkal támogatják őket és szebbé teszik ezeket a napokat, ünnepeket. Hálásak vagyunk érte, hogy gondoltak ránk.- tette hozzá Kollárné Nagy Szilvia, megbízott intézményvezető.

A Közgyűlés elnökének útja a Szent Kristóf Házhoz vezetett, ahol a fogyatékkal élő embereket ajándékozták meg Törő Gáborral, Fejér megye országgyűlési képviselőjével. A Szent Kristóf ház a fogyatékkal élők nappali intézménye vezetője, Magyar László és az intézmény fiatal felnőttjei közül néhányan fogadták a vendégeket és saját készítésű ajándékaikkal köszönték meg az adományozók gondoskodását.

– A Fejér Megyei Önkormányzat programjain, rendezényein mi is jelen vagyunk és külön öröm a számunkra, hogy most a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke jött el közénk, hogy megajándékozza a fiatalokat. Ők ugyan már felnőtt korúak, karácsony előtt ők is valamiféle ajándékot remélnek. A járvány idején bár a lakóink száma negyvenről huszonötre csökkent, most a bezártság, a mozgáshiány, egyáltalán a kapcsolatok korlátozása miatt még inkább fontos minden ilyen gesztus és odafordulás, amely tovább erősíti őket abban, ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint bármelyik másik ember. A saját készítésű dolgaikkal fejezik ki viszonzásukat az ilyen megkereséseknek. Ez a nap egy külön öröm a számunkra, hogy megajándékozzák őket gyümölcsökkel, melyek egy részét itt, a másik részét a családjuk körében otthonaikban fogyasztják majd el. – tette hozzá Magyar László intézményvezető.

– A hétköznapok minden napján, de karácsony előtt különösen fontos, hogy akinek lehetősége van segíteni a rászoruló embereken kötelessége, hogy megtegye, természetesen a tőle elvárható módon. Ha egy kicsit is szebbé tudjuk tenni a karácsonyi ünnepüket, már megérte a fáradozásunk. Arról nem is beszélve, hogy az a szeretet, amit a saját kezük által készített ajándékaikkal kifejeznek, vagy a szemükben tükröződő hála számunkra még nagyobb ajándék, mint amit hoztunk. – fogalmazott Dr. Molnár Krisztián.

– Azt gondolom, hogy a 2020-as év egy rendkívüli év volt az egész ország, különösen a fogyatékkal élők számára. Már nagyon sok ilyen jótékony célú adományosztáson vettem eddig részt, Ocskay Gáborral, a jégkorongosokkal jártunk Polgárdiban, de itt Székesfehérváron is. Úgy gondolom, minden tiszteletet megérdemel, amit a Szent Kristóf Ház szakemberi végeznek. Azért is kísértem el az intézménybe elnök urat, mert ide nagyon sok pusztavámi és móri lakó jár és a fogyatékosságuk okán megkülönböztetett figyelmet igényelnek a vezetőiktől és embertársainktól is. – mondta Törő Gábor, országgyűlési képviselő.

Forrás: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in adományozás, Fejér megye, gyümölcs, karácsony, Molnár Krisztián
Close