full screen background image
Search
2021. április 19. hétfő -
  • :
  • :

Több mint 200 új munkahelyet létesít 2018 végéig az ITSH Pécsett

Több mint 200 új munkahelyet létesít 2018 végéig az ITSH Pécsett

2017.07.11. Több mint 200 új munkahelyet létesít 2018 végéig a baranyai megyeszékhelyen az infokommunikációs szektorban tevékenykedő IT Services Hungary (ITSH) Kft., amely 350 millió forint saját forrásból 1800 négyzetméterrel bővítette pécsi szolgáltató központját.

A cég Nagy Lajos király úti telephelyének új szárnyában kedden tartott sajtótájékoztatón Christopher Wilson, a Deutsche Telekom-csoporthoz tartozó ITSH ügyvezető igazgatója kiemelte: a városban jelenleg dolgozó 540 alkalmazottjuk mellé további 200 szakember felvételét tervezik a jövő év végéig. A vállalat tevékenységeit ismertetve arról beszélt, hogy szakembereik a többi között a “világ legfontosabb hálózatait tervezik”, és kifinomult integrált vállalatirányítási rendszereket (SAP) működtetnek világcégek számára.

Az ITSH ambiciózus munkavállalói számára helyben biztosít karrierlehetőséget és szakmai tapasztalatszerzést – mondta Christopher Wilson.

Kitért arra is, hogy a baranyai megyeszékhelyen dolgozó munkatársaik 65 százaléka a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) szerzett diplomát.Egyúttal méltatta a pécsi városvezetéssel, az egyetemmel és a kormányzattal kialakított szoros együttműködést. Hozzátette, hogy vállalatuk Budapesten kívül Debrecenben és Szegeden is jelen van. Az eseményen az MTI megtudta, hogy a fejlesztéssel az ITSH pécsi telephelyein 268 álláshelyet létesített.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere a sajtótájékoztatón a cég fejlesztésére is utalva hangsúlyozta: a város képes a megyeszékhely képzett fiataljai számára munkahelyet biztosítani.

Az ITSH minden tekintetben partner a város újraiparosítását és új gazdasági pályára állítását célzó, 2009-ben indult ambiciózus program megvalósításában – hangoztatta, fontos lépésnek értékelve a cég bővítését. A városvezető felidézte: a 2012-ben Pécsre települt ITSH 130-140 fővel kezdte meg működését a megyeszékhelyen, azóta minden évben gyarapodott a munkavállalók létszáma, egyúttal növekedett a helyigénye.

Az ITSH az MTI érdeklődésére közölte: cégük 2015-ben több mint 50 milliárd, tavaly pedig 55 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el. Adózás előtti eredményük tavalyelőtt 2,3 milliárd, 2016-ban pedig több mint 2,2 milliárd forint volt. Megjegyezték, a Magyarországon több mint 4500 főt foglalkoztató ITSH értékesítési tevékenységet nem folytat. A vállalat szolgáltató központként az anyavállalat által megkötött infokommunikációs üzemeltetési szolgáltatások megvalósításáért felel.

Fotó: Facebook.com – Páva Zsolt

MTI
Vélemény, hozzászólás?

More in Baranya megye, dr. Páva Zsolt, foglalkoztatás
Close