full screen background image
Search
2021. augusztus 1. vasárnap -
  • :
  • :

Teljesültek a foglalkoztatási paktum céljai Zalában

Teljesültek a foglalkoztatási paktum céljai Zalában

2020.09.11. Nyolcadik találkozóját tartotta csütörtökön a lenti művelődési központban a zalai innovatív foglalkoztatási paktum keretében működő mikrovállalkozási munkacsoport. A Zala Megyei Önkormányzat által koordinált program aktualitásairól Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke beszélt.

– Közel 60 főnek tudtunk az utóbbi időszakban támogatást nyújtani a vállalkozóvá váláshoz – mondta. – Reményeink szerint ők hosszabb távon is ezen a pályán maradnak. Annak ellenére, hogy 2021 őszén fejezzük be a projektet, már most teljesültek az elvárások. A jövőben, kihasználva a költségvetési lehetőségeket, kistermelőknek, kézműveseknek nyújtunk új szolgáltatást. Olyan új internetes felülethez jutnak a mikrovállalkozások, egyéni vállalkozók, amelyen keresztül termékeiket népszerűsíthetik, kapcsolatot tudnak tartani vevőikkel. Ez amolyan online áruházként működik majd, ahol könnyebben értékesíthetik áruikat belföldön és külföldön egyaránt.

A továbbiakban a koronavírus munkaerő-piaci hatásáról, a vállalkozások digitális térbe jutásának lehetőségeiről és a home office munkavégzés előnyeiről szóló előadásokat hallhattak a résztvevők.

Forrás: Zalai Hírlap
Vélemény, hozzászólás?

More in foglalkoztatás, Pácsonyi Imre
Close