full screen background image

Településfejlesztési díjakat adtak át

Településfejlesztési díjakat adtak át

2023.06.14. A kormányzati politika tervezésénél és ezen belül a fejlesztéspolitika hangsúlyainak meghatározásánál figyelembe kell venni az ország egyes részeinek regionális, kulturális és karakterbeli eltéréseit – hangsúlyozta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Településfejlesztési Szövetség (TESZ) által alapított Településfejlesztési Díjak keddi, budapesti átadásán.

Navracsics Tibor kifejtette, az egyes térségek, települések fejlettségbeli, kulturális profilja alapján az ország rendkívül heterogén. Hozzátette, a település kifejezés értelmezése a közigazgatási, közösségi egység mellett egyre inkább térségi jellegűvé válik, ahol az egyes települések nem szigetelődnek el.”

Díjátadó ünnepség

„Több mint 150 kiváló önkormányzati szakember, közel 20 médium és 23 inspiráló, példamutató projekt tette a mai napot a magyar településfejlesztés ünnepévé.” – mondta el Szebeni Dávid, a Településfejlesztési Szövetség elnöke a Településfejlesztési Díj országos átadó ünnepségén Budapesten június 13-án. A Szövetség idén már a harmadik évben hirdette meg a Településfejlesztési Díj pályázatot. A kezdeményezés azokat az önkormányzati projekteket díjazza, amelyek a szakmai zsűri értékelése szerint egy vagy éppen több vonásuk okán inspirálóak lehetnek más települések, szakemberek számára is. A mostani alkalommal a 2022-ben megvalósult projektekkel nevezhettek az önkormányzatok.

Szerenka Tibor átadja Tóth Eszternek a Településfejlesztési díjatSzerenka Tibor átadja Tóth Eszternek a Településfejlesztési díjat

Pest Vármegyéből két települést is díjaztak. Dunakeszi Város Önkormányzata Szolgáltatásfejlesztés kategóriában kapott Településfejlesztési Díjat, a Kiscsurgó patak völgyének vizes élőhely rehabilitációjáért. A díjat Szerenka Tibor, Pest Vármegye Közgyűlésének alelnöke és Takáts László, Pest Vármegye Területfejlesztési Bizottságának elnöke adta át Tóth Eszternek, Dunakeszi város főkertészének.

Takáts László átadta Dr. Körtvélyesi Attilának a Támogató Önkormányzat különdíjatTakáts László átadta Dr. Körtvélyesi Attilának a Támogató Önkormányzat különdíjat

Nagykőrös Város Önkormányzata Támogató önkormányzat különdíjban részesült a Richer Safari Park létesítése projekttel. A díjat Takáts László, Pest Vármegye Területfejlesztési Bizottságának elnöke adta át Dr. Körtvélyesi Attilának, Nagykőrös alpolgármesterének.

A további díjazottak listáját megtekinthetik a www.telepulesfejlesztes.eu oldalon.

A Településfejlesztési Díj következő felhívása várhatóan 2024 elején jelenik majd meg a www.telepulesfejlesztes.eu oldalon és a Településfejlesztési Szövetség Facebook oldalán.

Forrás: pestmegye.hu




Vélemény, hozzászólás?

More in elismerések
Close