full screen background image

Települések kaptak címert az ünnepi közgyűlésen

Települések kaptak címert az ünnepi közgyűlésen

2022.08.22. Három település kapta meg címerét az augusztus 20-ai, ünnepi közgyűlésen. Ezzel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található 358 település mindegyikének van heraldikai és történelmi szempontból is megfelelő címere.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 358 település található, melyek egyedileg is mind jelentős történelmi hagyománnyal és természeti értékkel rendelkeznek. Ezek jelképeken, szimbólumokon keresztül, művészi alkotásként jelennek meg a települések címereiben.

Ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat vállalta, hogy azon megyei településeknek, akiknek még nem volt címerük, segítséget nyújt azok elkészítéséhez. A munka másfél évvel ezelőtt kezdődött Kovács Zsolt címertervező, heraldikus vezetésével, aki az augusztus 20-ai, ünnepi közgyűlésen a megyei közgyűlés elnökével, Bánné dr. Gál Boglárkával átadta a címereket azok települések képviselőinek, akiknek még nem volt ilyen.

Dédestapolcsány településcímerét Lukács László polgármester, Garadnáét Pauló Tiborné polgármester, Zsujta címerét szintén a település polgármestere, Koncsol József Sándor vette át.

Ezzel a megye minden települése heraldikai és történelmi szempontból is megfelelő címerrel rendelkezik.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat




Vélemény, hozzászólás?

More in Borsod-Abaúj-Zemplén megye, címer, Dédestapolcsány, elismerések, Garadna
Close