full screen background image

Szabadidős célokat szolgáló fejlesztések indulnak Harkányban

Szabadidős célokat szolgáló fejlesztések indulnak Harkányban

2022.09.08. Több beruházás keretében, összesen több mint 400 millió forintos fejlesztési forrás segítségével épülnek játszóterek, újul meg park és készül új sportpálya a baranyai fürdővárosban, Harkányban – közölte a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-vel.

A megyei helyhatóság közleménye szerint egy – teljes egészében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretéből megvalósuló – 200 millió forintos beruházás részeként új funkciók biztosításával újítják meg a belvárosi arborétumot.

A meglévő ösvények és régi utcabútorok helyett megújított sétányok, új padok várják majd a látogatókat, továbbá tanösvényt alakítanak ki és rekortán futópályát építenek a helyiek és a turisták számára. A gyerekeknek ügyességi és fejlesztő elemeket tartalmazó játszóteret építenek – sorolták a kommünikében.

Egy másik, szintén TOP Plusz forrású projekt során 210 millió forintból a helyi sportcsarnok mellett csapat- és egyéni sportra, valamint szabadidős sportolásra alkalmas fejlesztéseket végeznek, továbbá a közelben új játszóteret és parkolót építenek.

A közlemény szerint a fejlesztések a helyben élő fiatalok városban maradását, illetve a település turisztikai vonzerejének növelését segítik.

Forrás: MTI. A kép illusztráció
Vélemény, hozzászólás?

More in Baranya vármegye, Harkány, játszótér
Close