full screen background image

Sikeres vizsgát tettek a falu- és tanyagondnokok

Sikeres vizsgát tettek a falu- és tanyagondnokok

2023.01.16. Ennek köszönhetően újabb hat fő láthat el gondnoki szolgálatot a hajdú-bihari településeken.

A vármegyei önkormányzat és a DSZC közös szervezésében megvalósult képzés 2022. október 1-jén indult, 2023 január 12-én pedig már a megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukról adhattak számot a résztvevők.

2021. január 1-jétől bővült ki a vármegyei önkormányzat feladatköre a falu- és tanyagondnoki képzés szervezésével, melyet képzési szerződés alapján a Debreceni Szakképzési Centrummal közreműködésével lát el.

A 170 órás képzés célja az volt, hogy felkészítse a falu- és tanyagondnokokat a kistelepüléseken végzendő feladataik ellátására; a hivatalokkal, intézményekkel, szervezetekkel, helyi közösségekkel való kapcsolattartásra; az élethelyzetből adódó problémák megoldására, személyes segítségnyújtásra; emberi kapcsolatok ápolására a település lakosaival, a hagyományok, az összefogás erősítésére, a közösségi alkalmak megteremtésére.

A fotón elől, jobb szélen a záróvizsga-bizottság tagjai is láthatók: dr. Andráczi-Tóth Veronika – főosztályvezető (BM); Bartus István képzési referens (Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet Képzési Igazgatóság); Bulcsu László alelnök (vármegyei közgyűlés).

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzazt
Vélemény, hozzászólás?

Read previous post:
Close