full screen background image

Református óvoda és mini bölcsőde épül Mezőörsön

Református óvoda és mini bölcsőde épül Mezőörsön

2021.03.08. A közel 900 millió forintos beruházás átadását várhatóan a jövő év elején tarthatják.

Mezőörsön egy komplex, óvoda és minibölcsőde építését is magában foglaló kezdődött el március 8-án. A munkaterület átadásán tartott sajtótájékoztatón elsőként Dr. Kovács Zoltán mondott beszédet, akinek fontos szerepe volt az országosan 30 milliárd Ft értékű református óvodaprogram kormányzati támogatásának biztosításában.

Az országgyűlési képviselő a kormány családtámogatási politikájának elemeként jellemezte az óvodai és minibölcsődei fejlesztéseket. Kiemelte, hogy a református egyház a Kormány által elnyert támogatásból 70 intézmény épít fel, illetve újít meg 2021-2022 során, országosan mintegy 500 új munkahelyet teremtve.

„Mezőörs igazi kistérségi központ. Az itt elérhető szolgáltatások nagyobb városokban sem gyakran érhetőek el ilyen minőségben, ami sok, rendkívüli ember áldozatos munkájának köszönhető. A Mezőörsi Református Egyházközség Szőke Barnabás lelkipásztor és polgármester vezetésével hatalmas munkát végez, a fejlesztés pedig minden elemében illeszkedik a megyei területfejlesztési stratégiánkhoz. Az óvodai részre az országos református óvodaprogram bruttó 412.860.000 forintot biztosított, a minibölcsődére pedig a megyei területfejlesztési keretből szavaztunk meg 100.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást”- hangoztatta Németh Zoltán. A megye elnöke hozzátette, az új létesítménynek a keresztény értékek mellett népesedésösztönző, illetve –megtartó ereje is van.

Farkasdi-Sáhó Katalin a Mezőörsi Református Egyházközség Lelkészi Hivatalának szakmai vezetője a fejlesztés részletes bemutatása végén elmondta, szeretnék, ha az elkészült épületegyüttesben sok kisgyermek tölthesse örömmel mindennapjait.

Az eseményen Nagytiszteletű ifj. Márkus Mihály, a Pápai Református Egyházmegye esperese kért áldást az építkezés sikeres kivitelezésére.

A közel 900 millió forintos beruházás részeként óvoda és bölcsőde épül. A fejlesztés modern főzőkonyhával egészül ki, amely ellátja majd az óvoda, az Ujvári János Református Szeretetotthon, a mezőörsi iskola, valamint a környező települések intézményi és szociális étkeztetését is. Emellett pedig egy tágas tornaterem és egy impozáns aula is épül. Ezek egybenyitásával egy olyan multifunkciós tér jön létre Mezőörsön, ami gyülekezeti vagy települési programok megszervezésére is alkalmas lesz. Az udvar rendezésére és parkoló építésre is sor kerül.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in bölcsőde, Győr-Moson-Sopron, Mezőörs
Close