full screen background image

Paktum Plusz – Összehozza a munkavállalókat és a munkáltatókat

Paktum Plusz – Összehozza a munkavállalókat és a munkáltatókat

2023.01.20. Újra a Bács-Kiskun megyei szereplők meghallgatásával és aktív részvételével készül a megyei foglalkoztatási paktum. Csütörtök délután ismét üléseztek a konzorciumi résztvevők, hogy az előző év alapozói munkálatai nyomán megkezdődjön a stratégiaalkotás folyamata. Az összefogás célja a vármegyei munkaerőpiac fellendítése.

A 2021-27-es pályázati ciklus lehetővé tette, hogy a vármegyei önkormányzat, a vármegyei kormányhivatal, és a vármegyei önkormányzati hivatal konzorciuma „Bács-Kiskun megyei Paktum Plusz” néven folytassa foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködését. Az egyeztetésen a konzorciumi tagok mellett részt vettek a vármegye gazdasági életének szereplői, szociális, valamint civil szférában dolgozók, és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is képviseltette magát.

A találkozó kezdetén Rideg László, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának elnöke köszöntötte a jelenlévőket és üdvözölte a közös munkát. Ezúttal elsősorban a gazdasági szereplők érdekeiről, a munkaerőkeresleti oldal kihívásairól esett szó.

A paktum szerepe, hogy ahogyan az előző pályázati ciklusban, ezúttal is olyan értékes és valós összefogás jöjjön létre, amely képes a munkahelyi szektor változásaira aktuálisan és jól reagálni. Az új foglalkoztatási paktum során építenek a korábbi tapasztalatra – amely jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a 2016-ban még több mint 8 százalékos megyei munkanélküliség csaknem felére esett vissza. A paktum biztosítja a bértámogatásokat, képzési támogatásokat, összefogja a gazdasági szféra szervezeteit és párbeszédet képez a munkáltatói és munkavállalói oldal szereplői között.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Bács-Kiskun vármegye, foglalkoztatás
Close