full screen background image

Nyíradonyban és Biharkeresztesen is koszorúzott a megyei önkormányzat

Nyíradonyban és Biharkeresztesen is koszorúzott a megyei önkormányzat

2021.10.24. Október 22-én tartottak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából.

Nyíradonyban Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke mondott ünnepi beszédet, melyben egyebek mellett hangsúlyozta, erőt és reményt nem meríthetünk a kudarcból, a balsorsból, a sötétségből, csakis a büszkeségre okot adó pillanatokból. Például abból a büszkeségből, amit a hatvanöt évvel ezelőtt forradalom és szabadságharc eseményeire emlékezve érzünk. Ami akkor történt itt, velünk, Magyarországon, máig reményt és erőt ad.

Hozzátette, szabadságunk eszménye végigkíséri múltunkat, jelenünket, s nélküle nincs jövőnk. Felelősségünk pedig óriási: meg kell ismertetnünk fiataljainkkal történelmünk ezen korszakát, mert csak így van esély arra, hogy megértsék azt, mekkora drága kincs a szabadság, a nemzeti függetlenség.

Az ünnepség végén a résztvevők elhelyezték a megemlékezés virágait az ’56-os Emlékműnél.

Biharkeresztesen Dani Béla Péter polgármester köszöntője után Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet, majd Bulcsu Lászlóval, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnökével átadták a Város által alapított díjakat. A megemlékezés koszorúzással zárult.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Biharkeresztes, Bulcsu László, Dr. Vitányi István, Hajdú-Bihar megye
Close