full screen background image
Search
2021. október 21. csütörtök -
  • :
  • :

Nézze meg Ön is a megyei értéktárfilmet!

Nézze meg Ön is a megyei értéktárfilmet!

2021.09.10. Elkészült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár filmje.

2013. július 11-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése létrehozta a megyei értéktárat, egyúttal megalapította a Megyei Értéktár Bizottságot, melyek küldetése Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyedülálló kincseinek felkutatása és továbbörökítés az utókor számára. Az alapítás óta eltelt évek tapasztalatai és a csaknem 250 értéktárba felvett megyei érték azt mutatja, hogy egyre több település szeretné helyi kincseit a vidék legjobbjai között tudni, hiszen a megyei értéktár tagjának lenni presztízsértékű.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 358 településéből több mint 60 település hozott létre települési értéktár bizottságot, több település összefogásából 2 tájegységi értéktár született. Nemzeti értékeink száma meghaladja a 200-t. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a megyei értékek gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására.

Az Agrárminisztérium pályázatának köszönhetően az önkormányzat elkészíthette a megyei értéktár filmet.

A 15 perces film két nagyobb részre strukturálható: az első felében a megyében fellelhető hungarikumokat és kiemelkedő nemzeti értékeket ismerheti meg a néző, a második felében a megye gasztronómiai kultúrája kerül terítékre.

A filmet az Aperture Studio készítette.

Narráció: Muntyán Bernadett.

A videó elérhető Bánné dr. Gál Boglárka hivatalos Facebook-oldalán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye hivatalos Facebook-oldalán, illetve az Otthonunk, Borsod-Abaúj-Zemplén Youtube-csatornán.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Close