full screen background image
Search
2021. február 25. csütörtök -
  • :
  • :

Népszerű a Szülőföldem Somogyország program

Népszerű a Szülőföldem Somogyország program

2016.05.03. Több mint 1200 somogyi diák tervezheti osztálykirándulását a Somogy Megyei Önkormányzat támogatásával idén.

A Szülőföldem Somogyország pályázat keretében a Balaton, a Dráva-mente és a Zselic térségébe kiránduló osztályok juthatnak támogatáshoz.A Somogy Megyei Önkormányzat 2011-től a Megyebál bevételéből azoknak az iskolásoknak juttatott fejenként ezer forintot, akik osztálykirándulásukat megyénkbe tervezték. A kirándulások úti céljai bemutatták Somogy megye sokszínűségét, értékeink sokaságát, amelynek megismertetése és megőrzése fontos megyei feladat.

A támogatott kirándulások népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint a 2011-es induláskor még csak 14 általános iskola pályázott, idén pedig már negyvenhét. A Szülőföldem Somogyország program keretében 4158 diák kirándulásához járult hozzá a Somogy Megyei Önkormányzat öt év alatt.

A biztosított anyagi támogatás nagymértékben hozzájárult az iskolák kirándulási költségeihez, a visszajelzések alapján pedig egyértelműsítették, továbbra is igényt tartanak a programra.A Somogy Megyei Önkormányzat továbbra is elkötelezett a megye értékeinek bemutatása mellett, így a hagyomány folytatásához Jakó Gergely közgyűlési elnök ajánlott fel a rendelkezésére álló keretből egymillió forintot az osztálykirándulások támogatására.

A beérkezett pályázati létszám azonban meghaladta ezt az összeget, így annak megemelésével 1271 somogyi diák juthat fejenként ezer, összesen 1.271.000.- forintos támogatáshoz. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az iskolák mellett a programba bevont és kiajánlott turisztikai szolgáltatók is pozitívan ítélték meg a kezdeményezést.

Ám ami ennél is fontososabb, a gyermekek számára maradandó élmény nyújtásához járult hozzá az önkormányzat. A program sok olyan gyermeknek adott lehetőséget szülőföldje értékeinek megismerésére, akiknek enélkül a támogatás nélkül nem lenne lehetősége erre.

Forrás: Somogy Megyei Önkormányzat

A képen a Balaton. Illusztráció
Vélemény, hozzászólás?

More in iskolások, Jakó Gergely
Close