full screen background image
Search
2021. április 19. hétfő -
  • :
  • :

Néma koszorúzás a Katyń keresztnél és videokonferencia a lengyel-magyar barátság napján

Néma koszorúzás a Katyń keresztnél és videokonferencia a lengyel-magyar barátság napján

2021.03.23. Koszorút helyezett el a Katyń keresztnél dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester a lengyel-magyar barátság napja alkalmából. Ezt követően a Jávor Ottó téren fejet hajtottak a helyi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Klub Polonia tagjai is. A délelőtt folyamán Fejér megye és Opole vajdaság vezetői videóbeszélgetésben köszöntötték egymást.

A lengyel-magyar barátság napjának tiszteletére dr. Molnár Krisztán, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester koszorút helyeztek el a Katyn Emlékkeresztnél. Ezt követően a Székesfehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat képviselői és a Klub Polonia tagjai is néma koszorúzáson vettek részt a Jávor Ottó téri emlékműnél.

A lengyel testvérváros, Opole és Opole vajdaság képviselői egy időben hajtottak fejet a székesfehérvári megemlékezőkkel, a saját városukban álló ’56-os emlékoszlopnál. A tavalyi évhez hasonlóan idén is így valósult meg a hagyományos „közös” tiszteletadás.

A délelőtt folyamán Fejér megye és Opole vajdaság videokonferencián köszöntötte egymást a barátság napon és tartott egyeztetést, a közösségeik nevében Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Rafał Bartek, Opole Vajdaság Közgyűlésének elnöke, az Opolei Közgyűlés és Bizottsága tagjai valamint Hajnalné dr. Szecsődi Zsuzsanna megyei aljegyző és Straszewski Andrej, a Klub Polonia elnöke tolmácsolásában beszélgettek az aktuális kérdésekről a lengyel-magyar barátság napján.

Szöveg: ÖKK, FMÖ
Vélemény, hozzászólás?

More in dr. Cser-Palkovics András, Fejér megye, Molnár Krisztián
Close