full screen background image
Search
2021. április 19. hétfő -
  • :
  • :

Negyven új autóbuszt szerez be az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Negyven új autóbuszt szerez be az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

2016.12.21. Negyven új korszerű autóbusszal bővíti Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében közlekedtetett járműparkját az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt – közölte az MTI-vel a társaság.

Az új autóbuszok közül 11 Győr-Moson-Sopron megyében, 7 Vas megyében 13 Veszprém megyében 9 pedig Zala megyében teljesít majd szolgálatot, várhatóan a jövő év elejétől. A tájékoztatás szerint a negyven új autóbuszt a következő három évben 1 milliárd 572 millió forintért a VOLÁN Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-től bérli az ÉNYKK Zrt.

A VOLÁN Buszpark Kft amely a Közlekedési Központok és a Volánbusz Zrt. száz százalékos közös tulajdonában áll, idén novemberben írt ki közbeszerzést száz autóbusz beszerzésére, amely alapján nettó 7,4 milliárd forintért kötött lízingszerződést – tatalmazza a közlemény.

A korszerű autóbuszok EURO VI emissziós besorolású motorral szereltek, mindegyike komfortos ülésekkel, klímaberendezéssel, és modern utasinformációs rendszerrel ellátott.

A legalább 80 ember szállítására alkalmas tömegközlekedési járműveken minimum 50 ülőhely található, nagy kapacitású csomagtérüknek és a kétféle ajtóelrendezésnek köszönhetően pedig egyaránt jól alkalmazhatók elővárosi és távolsági forgalomban.

Az újabb beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbusz állományának már 32,8 százalékát teszik ki a régióban készült Kravtex gyártású Credo típusú járművek – írták a közleményben.

MTI

* A kép illusztráció
Vélemény, hozzászólás?

More in autóbusz, Győr-Moson-Sopron, közlekedés, Vas megye
Close