full screen background image

Nagyszabású fejlesztések Kunpeszéren

Nagyszabású fejlesztések Kunpeszéren

2021.01.21. Kunpeszér Község Önkormányzata fontos feladatának tartja a folyamatos fejlődést és megújulást. Törekszik arra, hogy a lakosság számára élhető körülményeket biztosítson. Az elmúlt években több pályázati támogatás sikeres kivitelezését valósította meg.

A Magyar Falu Program pályázatai révén Kunpeszér számos közintézménye megújult. A község orvosi rendelőjének váróterme új bútorzattal biztosít kényelmesebb várakozási időt a betegek számára, az orvosi szoba a betegek hatékony ellátásának érdekében számos orvosi eszközzel és berendezéssel újult meg.

E pályázati támogatásból a község óvodájának vizes blokkját is korszerűsítették. A mosdóhelység vízhálózata, burkolata, berendezése innovatív körülmények között fogadja a legkisebb generáció tagjait.

A Kunpeszéri Általános Iskolába járó gyerekek mindennapjait a Településfejlesztési Operatív Program (TOP) fejlesztéssel támogatta a község önkormányzata. Az 51 milliós beruházásból az iskola épületének energetikai korszerűsítése által az épület homlokzati hőszigetelése, nyílászáró cseréje, kondenzációs kazán beüzemelése és a fűtésrendszer modernizálása történt meg.

Szintén a Magyar Falu Program támogatásából az önkormányzat 11 millió forintot fordított útfelújítására, míg a vonzó falukép megtartása érdekében egy közterület karbantartási eszközt, hidrot rézsűkaszát is beszereztek, mely eszköz elsődlegesen útpadkák, út menti árkok, domboldalak és egyéb rézsűk kaszálására szolgál.

A TOP pályázati forrásaiból Kunpeszér község önkormányzati épületének energetikai korszerűsítése is megvalósult. A 36 milliós beruházás fő célja a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése volt.

Ahogyan számos településen, így Kunpeszéren is szintén TOP-os támogatásból kivitelezésre került a belterületi csapadékvíz elvezetés is.

Forrás: www.kunpeszer.hu
Vélemény, hozzászólás?

More in Bács-Kiskun megye, iskola, Kunpeszér, önkormányzat, óvoda, TOP
Close