full screen background image

Munkahelyeket teremt az új, bujáki feldolgozó üzem

Munkahelyeket teremt az új, bujáki feldolgozó üzem

2022.07.25. Július huszadikán hivatalosan is átadták azt az új feldolgozó üzemet Bujákon, amelynek létrehozására mintegy 200 millió forint támogatást nyert el a község önkormányzata a Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő Programjában. A beruházás megvalósításában Nógrád Megye Önkormányzata is részt vett.

Ez a beruházás hosszú időre meghatározza a település jövőjét – hangsúlyozta a kézműves gyümölcs-zöldség manufaktúra átadóján Borbély Gábor polgármester és megköszönte a megyei önkormányzatnak, hogy a projektmenedzseri tevékenységet ellátták, külön kiemelve Honti-Puskás Beatrix projektmenedzser munkáját.

Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára az ünnepségen elmondta: a Gazdaságélénkítő Programot – amellyel már számos munkahelyet teremtettek – idén is folytatják. Nógrád megyében 38 település érintett, közülük 14 vett részt az első ütemben. Réthy Pál hozzátette: bízik benne, hogy az üzem eredményesen működik majd, a falu pedig a jövőben is él majd az újabb lehetőségekkel.

Becsó Zsolt, a kelet-nógrádi térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte: Buják példaértékű fejlődésen ment keresztül az elmúlt tíz évben, ehhez pedig a közösség ereje és a lehetőségek kiaknázása is hozzájárult. Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke aláhúzta: az egyik legfontosabb cél az, hogy a fiatalok helyben tudjanak boldogulni, ehhez pedig olyan létesítményekre is szükség van, mint a most átadott feldolgozóüzem, amely újabb munkahelyeket teremt.

Bujákon 2017 óta tucatnál is több beruházás valósult meg. Többek között megújult az óvoda, a művelődési ház és könyvtár, valamint a régi helyett új orvosi- és védőnői rendelő épült.

Forrás: Nógrád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Becsó Zsolt
Close