full screen background image
Search
2021. október 21. csütörtök -
  • :
  • :

Mintegy 900 millió forintos támogatást kap Rácalmás

Mintegy 900 millió forintos támogatást kap Rácalmás

2021.10.07. A Fejér Megyei Önkormányzat a különleges gazdasági övezet legközvetlenebbül érintett településeinek településfejlesztési és -működési alapjából 898 millió forintos támogatást nyújt Rácalmásnak. Az erről szóló megállapodást szerdán délelőtt írta alá a Megyeházán Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Schrick István, Rácalmás polgárestere.

A Duna-mente – Fejér megye kiemelt gazdasági övezet az országban harmadikként jött létre, a Fejér Megyei Önkormányzatnak pedig kiemelt szándéka, hogy az ezen gazdasági tengely mentén lévő települések támogatásban részesüljenek – mondta el a megállapodás aláírása előtt a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Dr. Molnár Krisztián hozzátette: az ezzel kapcsolatos rendeletek megszülettek, most pedig az első támogatási megállapodás aláírására is sor került, melynek köszönhetően Rácalmásnak 898 millió forint támogatást biztosít a megyei önkormányzat.

„Ennek a fejlesztésnek a túlnyomó része, mintegy 740 millió forint, működési támogatás, a fennmaradó, nagyságrendileg mintegy 158 millió forint pedig fejlesztési támogatás. Azt gondoljuk, hogy a dolgos rácalmási emberek, akiknek a munkája megalapozza a Duna-mente – Fejér megye különleges gazdasági övezetünk működésének egy részét, megérdemlik ezt a támogatást, és jó helyre került az összeg” – emelte ki Dr. Molnár Krisztián.

Mint azt Schrick István, Rácalmás polgármestere elmondta, fontos fejlesztésekre biztosít forrást ez a támogatás, hiszen felújítják a régi Városháza épületét, amit szociális célokra fognak használni, bővítik az óvodai csoportszobákat, és a támogatásnak köszönhetően az óvodai parkoló megépítéséhez is lesz forrás.

A következő időszakban folyamatosan jelennek majd meg azok az egyszerűsített pályázati felhívások, melyekkel mind fejlesztésekre, mind működésre pályázhatnak az érintett települések, azaz Rácalmáson túl Adony, Kulcs és Iváncsa – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.

Forrás: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Fejér megye, Molnár Krisztián, Rácalmás
Close