full screen background image
Search
2021. augusztus 1. vasárnap -
  • :
  • :

Megépült a kerékpárút Csomádon

Megépült a kerékpárút Csomádon

2020.09.10. Az új bicikliút 1.500 méter hosszan köti össze a központi falu részt a Lestyina településrésszel, valamint biztonságos módon teszi elérhetővé a vasútállomást, segítve ezzel az itt élők mindennapos munkába járását.

A támogatás fő forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Program 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatása. A fejlesztéshez a Pénzügyminisztérium 114,16 millió forintot biztosított, amelyet az önkormányzat 15 millió forint önrésszel egészített ki. A kivitelezést az SKB Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezte.

A Pest megyei kerékpárút fejlesztési program keretében megjelent pályázat célja a megyei települési önkormányzatok területén a helyi hivatásforgalmi, közlekedési célú bicikliutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének, illetve a települések kerékpárosbarát fejlesztéseinek támogatása, a megye kerékpáros közlekedési infrastruktúrájának bővítése, a meglévő kerékpárút-hálózatokhoz való csatlakozás biztosítása és a már meglévő elemek hálózatba szervezése volt.

A távlati cél a kerékpározás, mint környezetbarát, fenntartható közlekedési mód ösztönzése a lakosság körében.

Forrás: www.pestmegye.hu. Fotó: Csomádi Hírharang
Vélemény, hozzászólás?

More in Csomád, Pest megye
Close