full screen background image
Search
2021. augusztus 1. vasárnap -
  • :
  • :

Már autópályán is elérhetjük a román határt

Már autópályán is elérhetjük a román határt

2020.09.04. Szeptember 4-én átadták az M4-es autópálya Berettyóújfalu és az országhatár közti szakaszát, valamint az autópálya-határátkelőt.

Az M4-es autópálya az M35-ös végpontjától, Berettyóújfalutól a határig épült meg két szakaszban. A beruházás során 20 híd épült, valamint egy pihenő Körtvélyesnél és egy tengelysúly mérő állomás Kengyelésnél. Különszintű csomópont készült Gáborjánnál és Nagykerekinél, ahol egy komplex pihenővé átalakítható határátkelőt is építettek.

A fejlesztésnek köszönhetően javul a térség megközelíthetősége, nő a közlekedés színvonala és biztonsága, valamint mérséklődnek a környezeti ártalmak, a zaj- és légszennyezés, illetve részben tehermentesülnek Berettyóújfalu és Mezőpeterd települések.

Az átadó ünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a sztráda megvalósulása közös siker, jó alap arra, hogy bizalmat és kölcsönös tiszteletet építsen a két ország között. Hozzátette: Magyarországnak az az érdeke, hogy minél több átkelőhely legyen; a magyar-román határon a mostani a 12. közúti átkelőhely.

Románia közlekedésért, infrastruktúráért és kommunikációért felelős minisztere, Lucian Bode pedig kijelentette: a román kormány kiemelt feladatként kezeli az infrastruktúra fejlesztését. Bogdan Aurescu román külügyminiszter pedig úgy fogalmazott: szükség van a hasonló pozitív eseményekre a két ország kapcsolatában.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg, 98,2 milliárd forintból.

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Bulcsu László alelnök képviselte.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Hajdú-Bihar megye, M4
Close