full screen background image

Lengyel-Magyar Önkormányzati Fórumot tartottak Kapraczban

Lengyel-Magyar Önkormányzati Fórumot tartottak Kapraczban

2022.09.19. Karácsony Ádám, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke részt vett a lengyelországi Karpaczban megrendezett Nemzetközi Gazdasági Fórumon, ahol a lengyel gazdasági és politikai élet legfontosabb szereplői jöttek össze megvitatni az ország és Európa aktuális kérdéseit.

A Közép-európai Davosnak is nevezett fórumot idén 31. alkalommal rendezték meg, részt vett rajta többek között Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Václav Klaus volt cseh államfő is.

A beszélgetésen szó esett a régiók és városok integrált fejlesztéséről, a jelenlegi gazdasági helyzet kihívásairól és az európai energiakitettség mellékhatásairól.

Karácsony Ádám a Lengyel-Magyar Önkormányzati Fórum beszélgetésén kiemelte, hogy a Régiók Bizottságában végzett munkájának fontos feladata, hogy a brüsszeli döntéshozatali folyamatokba becsatornázza a helyi és regionális tapasztalatokat. Elmondta, hogy a Régiók Bizottsága 3 demográfiai kihívásnak tekinti: az idősödő társadalom; az alacsony születésszám; és az egyenlőtlen népességeloszlást az EU régióin belül. Ahhoz, hogy a humán tőkét a jövőben jobban kilehessen használni, szükség van a demográfiai probléma kezelésére.

www.pestmegye.hu
Vélemény, hozzászólás?

More in fórum, Lengyelország, önkormányzat
Close