full screen background image

Legyél karácsonyi jót(v)evő!

Legyél karácsonyi jót(v)evő!

2022.11.23. Hivatalosan is elindult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat két adventi jótékonysági akciója, melyben együttműködő partnerünk a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki Szocális és Fejlesztő Központja és Családok Átmeneti Otthona.

A részletekről sajtótájékoztatón beszélt Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Borbás Zoltán, a Megyei Közgyűlés alelnöke, Dobis-Lucski Zsófia, a Református Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója, Fodor Gusztav, református lelkész, a Református Szeretetszolgálat megyei koordinátora és Sándorné Pólik Róza, az Ökumenikus Segélyszervezet országos hatókörű szolnoki központjának intézményvezetője.

A “Szeretetdoboz” akció keretében tartós élelmiszereket, higiéniai eszközöket, tisztító szerelet, játékokat, édességeket várunk a határon innen és túl élő rászoruló családok és gyermekek részére december 15-ig. “Szeretet”Dobozt előzetes igény jelzése (üzenet az oldalnak) esetén a készlet erejéig tudunk biztosítani. Minden további információ megtalálható az akció plakátján, a posztban.

A Legyél karácsonyi jót(v)evő! akciónk egy olyan kezdeményezés, amelynek során itt az oldalunkon, ” Kívánság album – Legyél karácsonyi jót(v)evő! nevű albumunkban névre szóló , személyes kívánságokat teljesítését vállalhatják a jótevők az ország minden tájáról érkezett, átmeneti otthonban élő gyermekek és szülők részére. Az ajándékozás szabályairól és menetéről az albumnál olvashatnak, kérjük, figyelmesen tekintsék át az ott leírtakat.

(A 4 éves Andriska vágya nagyon gyorsan teljesült, az ajándékot már meg is kapta – minden teljesült kérést jelzünk az albumban:, amint beérkezik az ajándék.)

Az ajándékcsomagokat a Megyeháza (Szolnok, Kossuth Lajos út 2.) portáján lehet leadni november 22 és december 16. között hétköznapokon 7:00 órától 18:00 óráig.

A sajtótájékoztató keretében az első jótétemény már meg is történt. Fodor Gusztáv, Tiszaszentimre református lelkészeként egy helyi családi vállalkozás munkatársainak 40 darab ajándékcsomagját hozta magával és ajánlotta fel a szolnoki családok átmeneti otthonában élő gyermekek és szülők részére.

Tudjuk, magunk is érezzük, hogy idén nehezebb gazdasági körülmények között várjuk a karácsonyt, ezért külön köszönet és hála mindazoknak, aki csatlakoznak valamelyik adventi akciónkhoz és szebbé varázsolják rászoruló embertársaink ünnepét!

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in adományozás, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Close