full screen background image
Search
2021. augusztus 1. vasárnap -
  • :
  • :

Közös célunk, hogy az északnyugat-magyarországi régió tovább erősödjön

Közös célunk, hogy az északnyugat-magyarországi régió tovább erősödjön

2020.09.30. Navracsics Tibor kormánybiztos, Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója fogadta Németh Zoltánt, a Győr-Moson-Sopron Megyei önkormányzat elnökét, Dr. Dézsi Csaba András polgármestert, Szeles Szabolcs alpolgármestert és Filep Bálintot, a Széchenyi István Egyetem elnökét.

A megbeszélésen a Győrből érkező delegáció a régiónkat érintő javaslatokat fogalmazott meg a gazdaság újraindításával, élénkítésével összefüggő uniós forrás felhasználásával kapcsolatban. Közös célunk, hogy az északnyugat-magyarországi régió tovább erősödjön.

Az Európai Bizottság nagyszabású helyreállítási tervet (RRF) terjesztett elő annak érdekében, hogy segítse a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk rendezését. Ezek a nemzeti beruházási és reformtervek határozzák meg a következő négy évre szóló reform- és beruházási ütemterveiket.

Navracsics Tibor, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos 2020. szeptember 5-től tölti be a tisztséget. Hatáskörébe Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Komárom-Esztergom megye tartozik. Feladata a fejlesztési koncepciókkal kapcsolatos tervek előkészítése és végrehajtása, tájékozódás a gazdasági szereplők által megvalósítani tervezett beruházásokról és fejlesztési igényeikről, javaslattétel fejlesztések megvalósítására, a Gazdaságfejlesztési Zónát érintő fejlesztési tervek véleményezése, valamint a kormányzati egyeztetéseken való részvétel.

Együttműködik továbbá a fejlesztésekhez csatlakozó régiók állami, önkormányzati és gazdasági szereplőivel, valamennyi, a fejlesztésekkel érintett állami, önkormányzati és civil szervezettel, valamint tervek és koncepciók véleményezése körében a gazdaságfejlesztési zónák egyetemeivel (Pannon Egyetem és a Széchenyi István Egyetem).

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Győr-Moson-Sopron, Navracsics Tibor, Németh Zoltán
Close