full screen background image

Kívül-belül megújult a Sopronhorpácsi Általános Iskola

Kívül-belül megújult a Sopronhorpácsi Általános Iskola

2018.12.18. Közel százötvenmillió forintos kormányzati támogatással teljes egészében felújították az általános iskola épületét. A polgármester kezdeményezésére széles körű összefogás is segítette a munkát.

Barcza Attila országgyűlési képviselő a jeles alkalmon kiemelte: „soha ennyi pénz nem jutott az oktatásra.” Emellett beszámolt a Magyar Falvak Program eddigi eredményeiről.

Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke hangsúlyozta: „a 150 milliós vissza nem térítendő támogatás mellett Sopronhorpács és Und település lakosai, Talabér Jenő és Pintér Tamás polgármesterek magánszemélyként is rendkívüli támogatást adtak a soproni tankerület sikeres felújítási projektjéhez. A mostanában zajló oktatást érintő fejlesztések a soproni térségben meghaladják a 4 milliárd forintot”- tette hozzá.

„Száztizennégy tanulóval, két iskolaépületben zajlik nálunk az oktatás. Az alsósok az 1901-ben épült tömbbe járnak, amelyet 2015-2016-ban önkormányzati beruházásban modernizálhattunk. A felsősök épületét 1956-ban húzták fel, s az éves karbantartások után kormányzati segítséggel csak most vált lehetővé a teljes körű korszerűsítés. A Soproni Tankerület vezetői – kiemelten dr. Németh Ádám szakmai igazgatóhelyettes – munkája nélkül nem jöhetett volna létre a beruházás” – részletezte Varga Hajnalka iskolaigazgató.

A közel százötvenmilliós kormányzati támogatás eredményeképpen a tömb új alapot, szigetelést, belső-külső burkolatot, fűtési rendszert, LED-világítást és iskolabútorzatot kapott. A felújítás az intézmény valamennyi helyiségét érintette. Az udvarra négy edzőgépet, az új tetőzetre pedig napelemes rendszert telepítettek. Ez utóbbit az önkormányzati intézmények energiakorszerűsítésére kiírt 19 millió forintos pályázat tette lehetővé.

Az igazgatónő elmondta még, hogy Talabér Jenő polgármester, az önkormányzat és a szülői munkaközösség a szívén viselte a nagyléptékű modernizálást. „A polgármester kezdeményezésére széles körű összefogás valósult meg, például a bontási munkákat a helybéliek végezték. A lelkesedésre jellemző, hogy még a nyolcvanéves nagypapák is eljöttek önkénteskedni” – újságolta örömmel Varga Hajnalka.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Barcza Attila, Győr-Moson-Sopron, iskola, Németh Zoltán
Close