full screen background image

Két beruházást is átadtak Derecske Város Napján

Két beruházást is átadtak Derecske Város Napján

2021.06.24. Mindkét fejlesztés a megyei önkormányzat közreműködésével, az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának keretében valósult meg.

Június 23-án elsőként a 75 millió forintos támogatásból létrejött iparcsarnok ünnepélyes átadóját tartották. Az épület egyrészt közösségi, másrészt pedig gazdaságélénkítő céllal valósult meg, hiszen vállalkozási tevékenységeknek biztosít helyet. A területen lebontottak három épületet, helyükre pedig egy mintegy 500 négyzetméter alapterületű acél vázszerkezetű csarnokot húztak kiegészítő helyiségekkel, napkollektorral, parkolókkal, elektromos járművekhez szükséges töltő infrastruktúrával.

Az eseményen Vitányi István országgyűlési képviselő azt mondta, Derecske szépen fejlődik és egyértelműen látható, hogy vállalkozásbarát település. Szerinte az ide érkező források jól hasznosulnak.

Bordán Szabolcs polgármester pedig részletesen is ismertette a beruházást, melynek elsődleges céljaként az önkormányzat és a helyi vállalkozások hosszú távú együttműködését határozta meg. Hozzátette, a támogatáshoz 72 millió forint önerőt tett a település.

A felújított művelődési központ és könyvtár pedig egy nagyobb, a mintegy 729 millió forintos támogatású Zöld Város projekt egyik elemét képezte. Az épületen kívül-belül energiahatékony és akadálymentes felújításokat végeztek és parkosítottak.

Vitányi István a szalagátvágás előtt hangsúlyozta, hogy Derecske fejlődése töretlen és bőven vannak még tervek.

Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke pedig elmondta, hogy a 2014-2020-as európai uniós ciklusban a település mintegy 2 milliárd forint támogatást kapott. Hozzátette továbbá, hogy a bihari fejlesztéseknek köszönhetően elindult egy hazavándorlási folyamat és a visszatérő fiatalság számára is fontos, hogy alapot adjunk egy újjáépített Biharnak.

Zárásként Bordán Szabolcs a művelődési ház mint közösségi célokat szolgáló épület fontosságát hangsúlyozta.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Bulcsu László, Derecske, Dr. Vitányi István, Hajdú-Bihar vármegye
Close