full screen background image

Kárpáti borzderes szarvasmarha fajta bemutatása a Boróka Farmon

Kárpáti borzderes szarvasmarha fajta bemutatása a Boróka Farmon

2021.04.09. A Kárpáti borzderes szarvasmarha egy háztáji tartásra alkalmas, eltűnő félben lévő fajta, melynek fajtamegőrzése történik a homokmégyi Boróka Farmon. A családi gazdaság 2011-ben kezdte meg működését. Itt lehetőség nyílik a fajta és a természetkímélő, hagyományos gazdálkodási módok megismerésére.

A Boróka Farm tevékenységének megismerése birtokbejárással történik az állatok között rövid gyalogtúra keretében, mely szakmai vezetéssel és látványetetéssel egészül ki. A gyalogtúra keretében megismerhetőek a helyi gazdálkodási viszonyok, természetvédelmi kezelések, illetve a legelőhöz, a legelő állatok takarmányához és egészséges táplálkozáshoz, egészségmegőrzéshez fontos vadon élő gyógynövények, beleértve a gyűjtésük, felhasználási módjuk és hatásaik.

A látogatókat megismertetik a kézműves termékeikkel, bemutatják az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrparkhoz tartozó környéket, tájat.

Felhívják a figyelmet magára a természetvédelemre, a természeti értékekre és ezt fenntartani hivatott gazdálkodási módokra. Középpontba kerül az egészséges élelmiszer, az egészséges táplálkozás és az önellátás.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in állattenyésztés
Close