full screen background image

Jászsági siker a 4forEurope regionális döntőjében!

Jászsági siker a 4forEurope regionális döntőjében!
2022.11.21. Lezajlottak a Europe Direct hálózat 4forEurope országos EU-s vetélkedőjének regionális döntői. Az Észak-alföldi régióban a nyertes a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium “Európai Hölgyek” nevű csapata lett, akik nemcsak továbbjutottak az országos döntőbe, és prágai kirándulást nyertek csapatuknak, hanem ráadásul az egész osztályuknak budapesti osztálykirándulást is!

A vetélkedőt középiskolásoknak hirdette meg a magyarországi Europe Direct Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, melyre az ország 253 iskolája nevezett be. A 4 fős csapatok októberi, online fordulójának eredménye alapján minden régió 10 legjobb csapata kapott meghívást a regionális döntőkbe.
Jász-Nagykun-Szolnok megyéből az alábbi négy csapat jutott be a november 17-én, Debrecenben megrendezett észak-alföldi regionális döntőbe:
Lehel Vezér Gimnázium, Jászberény Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola, Tiszafüred; Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium; és a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium Jászapáti Technikuma.
A debreceni regionális döntő zsűrijében Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Nagy Gáborné Jáczku Éva, Baktalórántháza kistérség szakmai vezetője mellett helyet kapott Mészárosné Tóth Annamária kolléganőnk is, a Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettese.
Kolléganőnk helyszíni élményei kapcsán elmondta, hogy a döntőn változatos, de igen nehéz írásbeli feladatokat, és emellett kreativitást igénylő szituációkat és különböző szóbeli feladatot kellett megoldani a diákoknak.
Iskoláink nagyszerűen szerepeltek, a tiszafüredi Kossuth Gimi “Junior Nagykövetek” nevű csapata az előkelő 5. helyet szerezte meg, a jászberényiek “Európai Hölgyek” nevű csapata pedig az első helyezett, azaz régiógyőztes lett! Ezzel budapesti egynapos osztálykirándulást nyertek egész osztályuk számára (ez mindhárom dobogósnak jár), de emellett felkészítő tanárukkal együtt ötnapos prágai kiránduláson is részt vehetnek majd jövő tavasszal.
A december 9-ei kecskeméti országos döntőbe az első helyezett csapat jutott tovább.
Szeretettel gratulálunk a Lehel Vezér Gimnázium csapatának és felkészítő tanáraiknak, drukkolunk a döntőben! A többi megyei csapatunknak is jár a taps a tisztes helytállásért!
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei ÖnkormányzatVélemény, hozzászólás?

More in Europe Direct, iskolások, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, Pajna Zoltán
Close