full screen background image
Search
2021. augusztus 1. vasárnap -
  • :
  • :

Ismét megrendezik a megyei borversenyt Bács-Kiskunban

Ismét megrendezik a megyei borversenyt Bács-Kiskunban

2020.06.19. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával meghirdetésre kerültek a Bács-Kiskun Megye Bora 2020, valamint a Bács-Kiskun Megye Feltörekvő Borásza 2020 címek.

A versenyt 2020. június 24-én, Kecskeméten rendezzük meg a Veyron Ebédlő és Rendezvényházban, az oklevelek átadására viszont 2020. június 26-án a Megyei Közgyűlés keretében kerül sor Akasztón.

A kiválasztás szakmai felügyelet mellett történik a presztízsérték növelése és a piacra jutás elősegítése érdekében.

A kiválasztás célja az is, hogy a megye területén dolgozó és értéket teremtő fiatal borászok is részesülni tudjanak elismerésben és lehetőséget kapjanak a további fejlődésre, megismertessék munkájukat.

Meghirdetett kategóriák és címek:
Bács-Kiskun Megye Bora 2020 fehér bor kategóriában
Bács-Kiskun Megye Bora 2020 rozé bor kategóriában
Bács-Kiskun Megye Bora 2020 vörös bor kategóriában
Bács-Kiskun Megye Feltörekvő Borásza 2020

Bírálók:

Dora Tóth Imre, a gyöngyösi főiskolán bortechnológus szakon végzett, jelenleg a kecskeméti Bortársaság területi képviselőjeként adja tovább tapasztalatait és eközben is sokat kóstol, bővíti szakmai tudását.

Járvás Mónika, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa Duna Borrégiójának regionális titkára. Borbírálóként rendszeresen részt vesz a borversenyekre nevezett tételek minősítésében. Szakmai munkáját nagyban támogatják a saját gazdaságában szerzett szőlőtermesztési tapasztalatai.

Szabó Attila, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének vezetője. Munkája révén szoros munkakapcsolata van a szőlőtermesztő és borkészítő gazdálkodókkal. Szakigazgatási feladatait tanácsadással és tudományos publikációkkal egészíti ki.

Taschner Kurt István, a Taschner Borház főborászaként közel 20 éve vezeti a családi hagyományokra épülő szőlőbirtokot és pincészetet. A gazdaság szőlész-borász szakmérnöki munkáját hatékonyan támogatja a soproni közösségi bormarketing és a borturizmus szervezésével.

Urbán Péter, főborászként vezeti a Bodri Pincészet szakmai munkáját, ahol a szőlő szeretete és a borkészítés hagyománya öröklődik a családban. Jelenleg is három generáció dolgozik együtt a birtokon, ahol  kitüntető díjak sorával elismert, egyedi minőségű borokat készítenek.

A verseny szabályzatát erre a linkre kattintva tekintheti meg: http://adattar.bacskiskun.hu/megyebor/szabalyzat2020.pdf

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Bács-Kiskun megye, bor
Close