full screen background image

Háromoldalú együttműködési megállapodás Veszprémben

Háromoldalú együttműködési megállapodás Veszprémben

2023.02.27. Háromoldalú együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Vármegyei Önkormányzat, a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal és a Pápai Szakképzési Centrum. A dokumentumot Polgárdy Imre a vármegyei közgyűlés elnöke, dr. Imre László vármegyei jegyző valamint a centrum kancellárja, Sági István látták el kézjegyükkel.

Az együttműködésről szóló határozatot a Veszprém Vármegyei Közgyűlés is jóváhagyta szerdai ülésén. A közös munka első lépcsőjében a falu- és tanyagondnoki képzést a Pápai Szakképzési Centrummal bonyolítja le mostantól a vármegyei önkormányzat.

Az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón elhangzott: az együttműködés egyik fő célja, hogy a vármegye tovább erősítse a kapcsolatot a kistelepülésekkel a felzárkóztatás jegyében. Valós társadalmi problémákra szeretnének választ adni a felek, ezért a jövőben akár helyi képzéseket is szerveznek majd a települések igényei alapján, ezért már felvették a kapcsolatot a Leader-csoportokkal és a hozzájuk tartozó településekkel is. A projektek megvalósításában a Pápai Szakképzési Centrum sümegi, várpalotai, zirci és két pápai tagintézménye működik majd közre.

Forrás: Veszprém Vármegyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in együttműködés, oktatás, Polgárdy Imre, szakképzés
Close