full screen background image

Géderlak és Kiskunmajsa is tovább fejlődhet

Géderlak és Kiskunmajsa is tovább fejlődhet

2021.01.19. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinációjával és támogató döntésével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében térségünkben újabb fejlesztésekre kerül sor a közeljövőben. Géderlak Község Önkormányzata csapadékvíz elvezetési pályázatának megvalósítására nyert támogatást, a kiskunmajsai önkormányzat pedig a most kapott többlet támogatásnak köszönhetően Zöld város projektjét folytathatja.

Géderlak három utcájában hamarosan rendeződnek a csapadékvíz elvezetési problémák, hiszen a megyei önkormányzat által koordinált TOP keretében a település támogatást nyert erre a célra.

Jelen fejlesztés azokon a területeken valósul meg, ahol még a heves esőzések során keletkezett vizek továbbra is veszélyeztetik az épített környezetet a településen. Az elnyert forrásból a Dózsa György út, az Ordasi út valamint az Ősz utcák csapadékvíz elvezetését kívánják megoldani.

Kiskunmajsa önkormányzata pedig kiegészítő forrást kapott a Zöld város kialakítása című projektének megvalósítására. A többlettámogatás segítséget nyújt többek között a rendezvénytér létrehozásában, a templom fogadó terének méltó kialakításában, a Hősök terének, az Egressy térnek és a Kálvária sétánynak a felújításában, és az úgynevezett Majsai korzó kiépítésében. A forrásból a helyi piac megújítását is tervezik.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Bács-Kiskun megye, Géderlak, Kiskunmajsa, önkormányzat, TOP, vízelvezetés
Close