full screen background image
Search
2021. május 14. péntek -
  • :
  • :

Gasztromegye

Gasztromegye

2020.11.12. Települései által az egész megyét – a gasztronómia tükrén keresztül – bemutató sorozatot indít útjára a Tolna Megyei Önkormányzat. A Gasztromegye elnevezésű videó műsor célja, hogy felfedje a Tolna megyei falvak és városok kulináris kincseit. Az egy-egy településre fókuszáló kisfilmek kéthetente pénteken, 19 órakor, a megyei önkormányzat facebook oldalán kerülnek bemutatásra.

A Gasztromegye című videó sorozat új színt kíván hozni a megyébe és az online térbe egyaránt. A műsor elkészítése a minőség, a szórakoztatás és persze az értékőrzés jegyében zajlik. A közösségi médiában látható videók segítenek felfedezni a megye kevésbé ismert településeit, s azok tradicionális fogásait. Emellett természetesen a közösségek nevezetességei, értékei, s helyenként akár egy-egy ismertebb személyiség is megjelenik majd.

A Tolna Megyei Önkormányzat régóta elkötelezett a helyi értékek ügyét illetően. A megye pedig nem csupán természeti kincsekben, épített örökségben vagy kulturális téren gazdag, hanem a gasztronómia területén is.

Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke emlékeztetett: a megye ciklusprogramja a TOLNA109 koncepcióra épül, melynek lényege, hogy a megye egészének gyarapítása és egységbe hívása az új éra fő feladata. Ennek értelmében nem csak fejlesztési forrásokkal támogatjuk közösségeinket, hanem értékközpontú akciókat is szervezünk az összetartás jegyében. A Gasztromegye a legújabb kezdeményezésünk – jelentette be a vezet




Vélemény, hozzászólás?

More in étel, gasztronómia, önkormányzat
Close