full screen background image

Fórum a környezetvédelemről, vízvédelemről

Fórum a környezetvédelemről, vízvédelemről

2022.09.14. A Társadalmi Szervezetek Fóruma aktuális környezet- és vízvédelmi kérdésekkel várta a társadalmi és civil szervezeteket Sajóbábonyban.

Dr. Szilva István, Sajóbábony polgármestere köszöntőjében elmondta: manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a klímaváltozás mentén a környezetvédelem, ezen belül is vizeink védelme. – Sajóbábonyban is kiemelten kezeljük környezetünk védelmét, az itt működő cégek és a lakosság is partnerek ebben – tette hozzá.

A megyei önkormányzat részéről Szombatiné dr. Sebők Emese, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője nyitotta meg a Fórumot. Beszédében hangsúlyozta, hogy a környezet védelméért mindenki tud tenni, és mindenkinek kell is tenni a saját szintjén. – Például az önkormányzat elkészítette a klímapolitika megyére vonatkozó alapdokumentumait, ezen felül pedig nagy hangsúlyt helyez a szemléletformálásra. Ez a mai alkalom is ilyen, felhívja a vállaltok és a civilek figyelmét is arra, hogy környezetvédelem társadalmi és egyéni felelősség is.

Ezt követően Nagy Zsuzsanna, az ÉRV ZRt. Kazincbarcikai Szolgáltatási Üzemének művezetője tartott előadást, amelynek a vízvédelem volt a középpontjában. Az esemény végén a MIVÍZ Kft. képviselője a tudatos lakossági vízhasználattal kapcsolatos kérdőívet töltetett ki a jelenlévőkkel, a legtöbb jó választ adó jutalomban is részesült.

A képen: Szombatiné dr. Sebők Emese, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője és Dr. Szilva István, Sajóbábony város polgármestere.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Borsod-Abaúj-Zemplén megye, fórum, környezetvédelem, Sajóbábony
Close